Szukkulens képgaléria

Dr. Gyúró Zoltán képe

Az egyesületünk 2008-ban adta ki cd-n a Szukkulens képgalériá-t. Ennek online verzióját készítettem el. Ez a próbálkozás egy leendő képes enciklopédia alapjául is szolgálhat.
Ficzere Miklós pár szavas ismertetője a cd-ről:

A Debreceni Pozsgástár hűséges olvasóit 2008-ban megleptük egy ajándék cd-vel, amely 722 válogatott, szép képet tartalmazott kaktuszokról és egyéb pozsgás növényekről, mint pl. kavicsnövények (Lithopsok), agavék, jukkák, selyemkórók és mások. Az ötlet Tóth Norberttől származott, a képek egy részét ő, másik részét Ficzere Miklós válogatta össze társaságunk Archívumából, és a gyűjtők által készített, általuk hozzáférhetővé tett képanyagokból. A cd válogatás nagy előnye, hogy a képeken látható növények tudományos neve is feltüntetésre került, így növények meghatározására is kiválóan alkalmasak. Természetesen nem maradt le a képek készítőjének neve sem, de nevük felsorolásától eltekintek, mivel azokat bárki láthatja a Képgalériában. A feliratozás „unalmas” munkáját Tóth Norbert végezte el, majd a cd sokszorosítását is. Úgy gondoltuk, ez a válogatás érdemes arra, hogy Képgalériánk első, alapvető kiindulási anyaga legyen. Ha a cd megvalósításában mások is részt vettek, úgy tőlük elnézést kérek, amiért nevüket nem említettem, de emlékezetemben már csak a fentiek idéződtek fel.
Itt szeretnénk kérni mindenkit, jónak ítélt fényképeit küldje meg Képgalériánk részére a következő címre: dr.gyuro.zoltan@gmail.com
(-fm-)

Címkék
Címke: 
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.