Szemelvények múltunkból X.

Hírlevél

Szemelvények múltunkból sorozatunk a IX. résszel zárult a 2013. májusi 44. Hírlevelünkben (múltidéző címkével ellátott cikkek).
Az emberi kíváncsiság azonban ritkán kerül nyugvópontra, így történt ez, amikor Epresi Lászlóval készítettem a bemutató cikkemet, amely a Debreceni Pozsgástár 2015 decemberében megjelenő 4. számában lesz olvasható. Téli beszélgetéseink alkalmával sok emlék került elő az emlékezet ködös múltjából. Az emlékek felelevenítését követte a képek és egyéb írásos
„maradványok” előkeresése a fiókok mélyéről, amelyeket Epresi László folyamatosan elküldött részemre a megértésüket segítő tájékoztatással. Sajnos, Epresi László 2015. augusztus 2-án elhunyt, vele már pontosítani a múlt eseményeit, személyeit, nem tudom megtenni. Ezért kérem mindazok segítségét, akik biztos tudással rendelkeznek a kétséges, homályos részletekről, legyenek azok események helyszínei, személyek nevei, stb.

Ez a sorozat nem egyes csoportosulások történetéről szól, hanem az egész magyarországi kaktusz és pozsgásgyűjtés múltjának néhány lapjáról.
Ficzere Miklós

A képbe írt felíratok Epresi Lászlótól származnak. Az egyéb írások EL (Epresi László), FM (Ficzere Miklós) jelzéssel ellátva.

EMLÉKLAP
Epresi László részére
az
I. MEGYEI KAKTUSZBEMUTATÓN
való sikeres szerepléséért.
Tata, 1973. augusztus 12.
Gyarmati Sándor szakkörvezető
Szirtes László igazgató
FM

Folytatás következik!

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.