Tartás- gondozás

Tardi Aranka képe

Kérdés

Kedves Szakértő!
Tartással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Tavasszal vettem ezt a "Sivatagi pálmát vagy kövirózsa cserjét" és a nyár végére teljesen megnyúltak a szirmai pedig tűző napon tartottam. Amíg keveset locsoltam elszáradva potyogtak le a szirmai. Az augusztus végi esős idő után pedig szépen megnyúltak. Mit kell tenni, hogy újra olyan szép tömör rózsája legyen?
A másik gondom, hogy nem tudom milyen teleltetést igényelnek az Echiveriakkal együtt? Tartsam e a meleg konyhában? S ha igen milyen időnként locsoljam? Most a ép konyhaablakban vannak de azt veszem észre, hogy ha nem kap elegendő vizet a szirmai lógóvá válnak majd elfonnyadva lehull. A kaktuszokat spejzben teleltetem ahol van egy kicsi ablak ugyan de azért nem világos ott a hely. A felső polcon 10-13 fok körüli a hőmérséklet, lejjebb 5-8 fokig is csökken. Tegyem a spejzbe? De akkor mikor kell öntözni? Még egy fontos kérdésem van, hogy a levelek a permetezéstől elveszették szép fényüket. Mivel lehetne vissza "varázsolni" a szép fényességét?
A segítséget nagyon szépen köszönöm Tardi Aranka

Címkék

Kérdezzen Ön is!

Honlapunkon, amennyiben beregisztrál és/vagy bejelentkezik, kérdéseket tehet fel, feltöltheti a károsodást, elváltozást bemutató képeit. Néhány napon belül a Növényorvos szaktanácsadó válaszát is megkapja. Kérdések nemcsak a kaktusz és pozsgásnövények, de más dísznövények, gyümölcs-, szőlő- és zöldségtermesztés köréből is feltehetők.