Látogatás a kassai kaktuszgyűjtők kiállításán, Kassán

Hírlevél

Kedves barátunk, a Szlovákiában élő Dankó István meghívásának tettünk eleget április végén, amikor három napos program keretében ismerkedtünk az ottani kaktuszgyűjtés eredményeivel.
2012. április 27-én István ragyogó szervezésében ellátogattunk Kassára, ahol megtekintettük a kassai kaktuszgyűjtők 10 napig tartó kiállítását, melynek helyszíne az egyetemi Botanikus Kert központi épülete volt. A Botanikus Kerttel való igazán kiváló együttműködésüket és a Kert önzetlen segítségét, támogatását bizonyítja, hogy a Kert aktív közreműködésével készült el a kiállítótér fogadótermében megépített, az élőhelyet és növényeit bemutató installáció. A kiállításról legszebben az alábbi képek mondják el a valóságot.

Az élőhelyi képek tárlata és az ízlésesen megépített sziklakertek.Az élőhelyi képek tárlata és az ízlésesen megépített sziklakertek.

Sziklakert jukkával, agavéval és kaktuszokkal.

A jobb oldali képen látható sziklakertnek mintha természetes folytatása lenne a háttérként alkalmazott hatalmas, textilre nyomtatott poszter.


Ugyanaz a sziklakert egy másik pontról nézve. Nem volt könnyű lefényképezni a falba beépített akváriumok egyikében örökmozgóként ide-oda úszkáló ráját.


Bonszájnak kialakított pozsgásnövények tetszetős edényekben. A kiállított növények nagy része üveges vitrinben került elhelyezésre, így a képen láthatók is.

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.