76. hírlevél 2016. január

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Iskolaprogram

Egyesületünk Iskolaprogramja keretében ismét sikerült megörvendeztetni a nebulókat. Rácz László és Szászi Róbert növényfelajánlásának, továbbá Kovács István gyűjtőtársunk hathatós segítségének köszönhetően a felsőpetényi általános iskolai Kaktusz Klub gyerekei bővíthették gyűjteményüket.
Köszönjük a lehetőséget, a segítséget és a képeket Szabóné Csorba Erika Tagintézmény vezetőnek.
Szászi Róbert

Szemelvények múltunkból XIII.

Ez a sorozat nem egyes csoportosulások történetéről szól, hanem az egész magyarországi kaktusz és pozsgásgyűjtés múltjának néhány lapjáról.
Ficzere Miklós
A képeket Epresi László küldte meg társaságunk részére 2014-2015 telén. A képbe írt felíratok Epresi Lászlótól származnak. Az egyéb írások EL (Epresi László), FM (Ficzere Miklós) jelzéssel ellátva.

Ficzere Miklós képe

Ficzere Miklós: Kaktusznevek katalógusa - Cactus Names Catalog pdf

Ismertető: Egy növénycsaládon belüli rendszertani állapotokra utalhat az előforduló nevek mennyisége az elfogadottnak vélt fajok számához viszonyítva. A Cactaceae ilyen vonatkozásban is kivételes a többi növénycsaláddal összevetve, mivel az utóbbi években megjelent rendszertani összefoglalókban az „elismert” fajok száma 1400-2000 között váltakozott szerzőtől függően. A családhoz tartozó minden rendű taxonómiai rangot figyelembe véve a nevek száma ebben a munkában 29.168.

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás 76. hírlevél 2016. január csatornájára