34. hírlevél 2012. július

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Bélyegek, mint miniatűr műalkotások az 50. évfordulón

50. évfordulós ünnepi kiállításunkon szándékunkban áll kaktusz és egyéb pozsgás növények témaköréből bélyeg kiállítást rendezni, amelyhez ezúton is szeretnénk az érdeklődést felkelteni. Még ma is sokan hódolnak a bélyeggyűjtés szenvedélyének, még akkor is, ha egyesek idejét múlt szórakozásnak mondják. Pedig nem az! Csodálatos új világunk, a digitális világ, semmilyen olyan újdonsággal és lehetőséggel nem lepett meg bennünket, amely az ember gyűjtési szenvedélyét megmozgatta volna. Ebben az új világban nincs semmi olyan matéria, amely gyűjtésre, érték képzésre lenne alkalmas.

Séta a kassai Botanikus Kert kaktusz- és egyéb pozsgásnövények gyűjteményében

Szlovákiai utunk egyik érdekes színfoltja volt a kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem Botanikus Kertjében tett látogatás, ahol a kaktusz- és egyéb pozsgás növények gyűjteményének kurátora, Spanyik Úr kalauzolt bennünket, megmutatva minden helyet, ahol az említett növényeket elhelyezték. Az üvegházak egy részében a pozsgásnövények kontinenseken való előfordulásnak megfelelően kerültek bemutatásra. Számunkra, debrecenieknek, érdekesnek tűnt a növények üvegfal mögötti elhelyezése, ismertető táblákkal kiegészítve. Az üvegfal a látogatóktól való védekezésben rejlett.

Háttérben a gyűjtemény kurátora, Spányik Úr.

50 éves a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság 1962-2012

A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság ebben az évben a Debreceni virágkarneválhoz kapcsolódó kiállítással ünnepli 50. évfordulóját. Természetesen feltehetünk kételkedő kérdéseket, hogyan lehetséges mindez akkor, ha ezen a néven nem egészen két éve létezik a szervezet? Vagy egy másik kérdés! Ha ez a szervezet tavaly ünnepelte a 40. évfordulót, hogyan lehet egy év elteltével 50 éves? Nos, adjuk meg a válaszokat, nem lesz nehéz dolgunk.

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás 34. hírlevél 2012. július csatornájára