33. hírlevél 2012. június

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Látogatás Tóth Norbert gyűjteményében

Május 26-án délelőtt egyesületi programunk keretében meglátogattuk Tóth Norbert kaktusz és pozsgásgyűjteményét. Mivel a lakóépületen kívül szinte minden helyet fóliaházak, üvegház, kaktuszos sziklakert és növények tárolására használt asztalok és állványok foglaltak el, így bőven akadt látnivaló. A szemlélődést jól kiegészítette, vagy inkább fűszerezte a bográcsban rotyogó slambuc étvágygerjesztő illata. Látogatásunk alkalmával üdvözölhettük a Sátoraljaújhelyről érkezett Novák Jánost is.

A gyülekezés és csendes szemlélődés percei.
A zsúfolásig betelt egyik fóliaház.
Termetes Ferocactusok csoportja.

A nagybányai „Kaktusz Expo”

Jelentős esemény részesei voltunk Nagybányán 2012 május 12-én. A szatmári AZTEKIUM Kaktuszgyűjtők Egyesülete fennállásának XX. évfordulójára kiállítást szervezett. A kiállítás résztvevői között jelen voltak a szlovákiai és a debreceni gyűjtők is. A jelenlegi kiállítás nívóját egy tematikus filatéliai és képeslapok kiállítása is emelte. A debreceni gyűjtők kaktuszokat és virágaikat ábrázoló színes képeslapokkal jeleskedtek. A hely kiválasztása, a növények szakszerű elhelyezése együtt emelték az önmagában is értékelendő kiállítás színvonalát.

A kiállítás plakátja
A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság kiállítási tablója
A kassai Kaktusz Klub érdekes kompozíciója.
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás 33. hírlevél 2012. június csatornájára