Hírek előadásokról, eseményekről

Hírlevél

Egyesületünk tagjai igen aktívan részt vesznek a különböző alkalmakhoz kapcsolódó ismeretterjesztésben, és nem csak pozsgásnövények, kaktuszok vonatkozásában. Ahogyan az alábbi plakát tudósítja, elnökünk, Dr. Csajbók József egyetemi docens tartott előadást október 30-án a DMK Csapókerti Közösségi Házban.

Egyesületünk meghívást kapott a Mabéosz Emlékív és Levélzáróbélyeg Gyűjtő Szakosztálya kiállításának megnyitójára a debreceni Malompark Bevásárlóközpontba. Az esemény nem kapcsolódott növényekhez, még virág motívumú bélyegekhez sem. A bélyeggyűjtőkkel való jó kapcsolatunk minden bizonnyal hozzájárult, hogy az 50 éves évfordulónkra kiadott emlékívekből eddig 18 ívet vásároltak meg. A megnyitó alkalmával olyan ötlet megvalósítása vetődött fel, amely némi profitot is hozhat egyesületünk számára. Újságunk Filatélia rovatát is megkíséreljük bekapcsolni a Mabéosz honlapjára.
Kép a megnyitórólBalról jobbra: Ficzere Miklós MKPT alelnök, Sipos József a Malompark üzemeltetési igazgatója, Nikodém Gabriella a Budapesti Bélyegmúzeum igazgatója, Rácz Tamásné a Magyar Posta Zrt. Debreceni Igazgatóság igazgatója, Somogyi Béla Debrecen város alpolgármestere, Tóth Csaba Kornél a Mabéosz elnöke és Hermann István az Elgyűsz elnöke.

Ficzere Miklós tartott előadást október 27-én Kalifornia vadvirágai – pozsgások és nem pozsgások élőhelyükön címmel. Kalifornia növényzete valóban az ellentétek hihetetlen változatosságát mutatja, és az ellentétek növényei a tájak végletes változatosságához alkalmazkodtak. Mivel a teljes előadás több mint 300 képen alapul, ezért most az 1. részt láthattuk, hallhattuk. A folytatás tavasszal a 2. és 3. résszel.
Nemophila maculata, Ötfoltos virág Walker Pass, Kern Co.

Igazi ékszer növény az Ötfoltos virág. Hó alatt a Józsué jukkák a Walker-hágónál a kaliforniai Kern megyében kb. 1700 m magasságban. Nálunk is bírná a telet?


A felvétel nem a Marson készült, hanem a kaliforniai Halál-völgyben egy sós sivatag kellős közepén, a tengerszint alatt 86 méterrel. Gondolná, hogy a Halál-völgyben és tágabb körzetében mintegy 1000 féle növény él? Közöttük az egyik legszebb a Halál-völgyi bohócvirág vagy más néven majomvirág.

Ismerje meg az előadás többi részét is!!

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.