Nevezi János

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

A jégvirág. Euphorbia marginata, syn. Euphorbia variegata.

Egy olyan növényt mutatok be, amely nem tartozik a pozsgásnövények közé, de beletartozik az Euphorbiaceae hatalmas növénycsaládba, ahol az Euphorbia nemzetségben sok pozsgásnövényt is megtalálunk. A jégvirág szépsége, igénytelensége mindenképpen alkalmas kertünk egy-egy érdekesebb részének díszítésére, hangulatosabb egység kialakítására.
Jellemzői:

Magok kiszedése másképpen

Egyes kaktusz fajok magvainak betakarítása nehéz feladat, különösen, ha a fajok apró magvúak, és ha az aszalt termések könnyen széttörnek, mint a Parodia, Stormbocactus, Rebutia és mások fajok esetében. De lehet könnyíteni a betakarítást egy egyszerű szerkezettel, ami egy átlátszó tartályból áll, amelyet gumidugóval lezárunk, és amelyben két csövet helyezünk el. Az egyik cső rövidebb és vastagabb átmérőjű, ezt nevezzük szívócsőnek, míg a másik hosszabb, vékonyabb és rugalmas. A már érett, száraz termést csipesszel vagy más alkalmas tárggyal felnyitjuk.

A gyűjtő üvegben lévő gumidugón átvezetett csövek.
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás Nevezi János csatornájára