Egy pontatlanság helyesbítése

Hírlevél

A http://www.aztekium.ro/forum3b/viewtopic.php?f=18&t=5&start=10 linken ismertetőt, „idézetet” olvashatunk a Trichocereus spachianus cv. 'HUNGARIA' kaktuszról, amely erősen hiányos, és eltér az eredeti közléstől. Az ismertetés nem a KUAS 1967 júliusi számából származik, hanem a Pesterzsébeti Vasas Művelődési Ház Kaktuszkedvelők Szakköre Értesítőjében 1967 decemberében (IV. évfolyam 12. szám, 3-5. oldal) másodközlésként magyar nyelven megjelent cikkből.
Címe: Trichocereus spachianus cv. 'HUNGARIA' Kondér 1967
Cereus hungaricus Földi 1936, Cereopsis hungaricus /Földi/ Horváth 1936
Szerzője: Kondér István okl. mérnök, Budapest, XIII. Dózsa Gy. u. 140. III. 34.

Az eredeti, hiánytalan magyar nyelvű cikk Társaságunk honlapján megtekinthető a hivatkozott Csili Értesítő 3. oldalára lapozva.

Természetesen öröm számunkra az ismertetés az Aztekium Egyesület Honlapján. A helyesbítés nem is az Aztekium feladata, ezt remélhetőleg megteszi az idézet beküldője, szem előtt tartva, hogy a pontatlan és hiányos ismertetések ne okozhassanak bonyodalmakat a szakirodalom későbbi búvárlóinak.

A KUAS-ban a következő címmel jelent meg a Kondér cikk:
Kondér, Stefan: Trichocereus spachianus cv. 'Hungaria'
Kondér 1967 (Cereus hungaricus Földi 1936, Cereopsis hungaricus (Földi) Horväth 1936) 132
Érdekesség a Kondér Stefan. Vajon kik szisszennének fel hamarabb, ha mi Karl Schumann helyett Schumann Károlyt írnánk? Biztos a tipp! Nem a németek…
(-fm-)

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.