Debreceni Pozsgástár

Rendelje meg! Magyarországon a legolcsóbb!!

Ha érdeklik a pozsgásnövények és a kaktuszok, ha a világ élvonalába tartozó írásokat akar olvasni újonnan felfedezett növényekről, ha ismerni akarja élőhelyüket, ha szeretné beszerezni ezeket a növényeket, ha meg akarja ismerni otthoni tartási lehetőségüket, és ha mindezt egy színvonalas, teljesen színes és pontosan megjelenő ismeretterjesztő folyóirattól elvárja, akkor rendelje meg a Debreceni Pozsgástárt!

Egy évre csak 5.000,-Ft!

Nincs rejtett költség!! A 5.000,- Ft-on kívül semmilyen más költséget nem kell fizetnie!!
Mit adunk Önnek 5.000,- Ft-ért? Az évente négy alkalommal megjelenő Debreceni Pozsgástárt, újságonként 60 teljesen színes oldalon, évente összesen 240 oldalt, kiváló színes képekkel. Mi fizetjük a postai költséget az Ön által megadott címig kézbesítve! Ön jogosult mindazon kedvezményre, amely megilleti a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Közhasznú Egyesület tagjait. Ne feledje! Nincs külön tagsági díj, amely növelné az újság megvásárlásának költségeit. Szóban vagy írásban nyilatkozhat arról, hogy akar-e tagja lenni Egyesületünknek vagy nem. Az egyesületi tagság semmire sem kötelezi, de feljogosítja az egyesületi életben való részvételre, és igénybe vehet minden egyesületi tagnak járó kedvezményt.
Az előfizetés történhet

  • belföldi rózsaszínű postai utalványon, vagy
  • banki átutalással a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Közhasznú Egyesület számlaszámára: 60600084-14000072, Hajdú Takarék Takarékszövetkezet.

Újságunkat régebbi előfizetőinknek is csak akkor tudjuk postázni, ha az éves előfizetési díjat befizették!
Érdeklődés, információ:

Ajánlás

Miért ajánljuk? Azért mert érdekeink ezt diktálják! A válasz tömör, és minden vonatkozásban igaz. Azért bontsuk ki a mögöttes tartalmat, hogy mindenki számára érthető és világos legyen a kérdés: miért vásároljak Debreceni Pozsgástárt?

Kezdetben szinte valamennyien veszünk kiállításon, vásáron, vagy kapunk ismerősünktől egy nekünk tetsző, bájos kis növényt, melyről annyit tudunk, hogy pozsgás, esetleg, hogy egy kaktusz. Lehet, említették a tudományos nevét is, de ez különösebben nem érdekelt bennünket. Furcsa hangzású, idegenszerű név volt, nem is illett kis növényünkhöz. Így hát meg sem jegyeztük, különösebben azt sem, hogyan tartsuk, ápoljuk. Úgy gondoltuk, majd a vele való törődésünk meghozza gyümölcsét, hasonlóan a többi növényünkhöz.

Megadunk neki mindent, tápoldatozzuk, öntözzük, télen melegre tesszük, majd mikor látjuk töpörödni, ráncosodni, levelét elhullatni, akkor megsajnáljuk és szegényt megöntözzük, hiszen olyan régen kapott az éltető vízből. Néhány hétig örülünk, megmentettük kis növényünket, de aztán bekövetkezik a hirtelen tragédia: kis kedvencünk meghalt, belepusztult gondoskodásunkba, szeretetünkbe. Ekkor rádöbbenünk, valamit elrontottunk, de mit? Kezdünk kutakodni valamilyen ismertető után, nézzük a könyvtári szakirodalmat, melyek azonban túl általánosak és tudományosak, lapozgatunk a hazai kertészeti szakfolyóiratokban,de sajnos ezekből szinte semmit sem tudhatunk meg a kaktuszokról és más pozsgásokról.

Nagy hévvel keresgélünk az interneten, de ott meg sok az ilyen-olyan idegennyelvű szöveg, tele olyan szakkifejezésekkel amit nem tudunk lefordítani és megérteni. Már-már feladjuk, amikor rátalálunk a Magyar Pozsgásgyűjtők Egyesületének honlapjára és folyóiratára, a Debreceni Pozsgástárra. Gyorsan átolvassuk amit lehet, és kezdünk megnyugodni, hiszen rátaláltunk arra, amit kerestünk. Tudásvágyunk teljes lehet, ha a Debreceni Pozsgástárból tájékozódunk, bővítve ismereteinket a pozsgásnövényekről. Mindezért annyit kell tennünk, hogy előfizetünk a Debreceni Pozsgástárra.

Miután ezt megtettük és szorgalmasan olvasgatjuk az újságot, már biztosított azoknak a kis növényeinknek az élete, melyeket ama nevezetes tragédia után szereztünk be. Mert ugye, bármi lehet, de mi sohasem adjuk fel!!! Kezdünk gyűjtővé válni, szűk a hely, kellene egy üvegház. Hogyan építsük, milyen legyen, hogyan fűtsük? Megszerettem a Mammillariákat, de már tudományos igényű leírások és meghatározásukhoz kiváló fotók kellenének. Magvakat is akarok vetni, de hogyan kezdjek hozzá? Sok a növényem, pénz kellene másfélékre, el kellene adni belőlük, de szívesen cserélnék is.

Hol lesznek kiállítások, vásárok, kikkel tudok cserélni? Átültetném a Lobíviákat, de milyen földkeverék lesz a legalkalmasabb számukra? Baj van, felütötte fejét valamilyen betegség, de vajon kártevő, vagy valamilyen gomba okozza a látható tüneteket? Nagyon érdekelne a szakirodalom, mit olvassak, honnan vegyem?

Nos, az elhangzott kérdések feltevői azok, akik első kis pozsgásnövényükkel megélték az első kudarcot, és az eltelt idő alatt felmerűlt kérdéseikre, és még sok egyébre mindig megkapták a választ a Debreceni Pozsgástár cikkeiből, amit ma már azért is megvásárolnak, mert abban az írásaik is megjelennek. Emiatt is megfogják mutatni ismerőseiknek, barátaiknak, gyermekeiknek, de össze is gyűjtik azokat, hogy majdan megmutathassák sárguló lapjain unokáiknak, milyenek is voltak egykori gyűjteményeik, hiszen a Debreceni Pozsgástár rólunk, gyűjtőkről is hírt ad, elviszi hírünket a világba és a távoli jövőbe.

Ficzere Miklós
főszerkesztő

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.