Üvegház

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Üvegházépítés tapasztalatai

1990-ben saját erővel építettem növényeim számára egy 5,5×3,5 méter alapterületű üvegházat. Már akkor is látható volt, hogy a gyűjteményem néhány év alatt kinövi ezt az alapterületet, de akkor elsősorban a telek nagysága, fekvése és beépítettsége objektíve nem tette lehetővé ennél nagyobb megépítését. Más gyűjtőtársaknál tapasztaltak alapján egyértelmű volt, hogy a talajba süllyesztett kivitel mellett kell döntenem. 1992-ben előre nem várt módon sikerült megvenni a miénk melletti, déli fekvésű telket, mely megteremtette a bővítés lehetőségét. 1997-ben sikerült is bővíteni egy 5,2×6 méteres alapterületű üvegházzal. A kivitelezést mindkét üvegház esetében teljes egészében saját munkaerőm felhasználásával végeztem el. Úgy érzem, ez által olyan tapasztalatokra tettem szert – pozitívra és negatívra egyaránt –, amelyet hasznos másokkal is megosztani, akik a későbbikben tervezik annak építését.

Kaktuszház építés

Az elmúlt 15 évben építettem (és segítettem építeni) néhány üvegházat. Az alábbiakban tapasztalataim alapján szeretném felvázolni milyen szerintem Magyarország éghajlati viszonyai mellett ideálisnak mondható kaktuszház.

Két fontos feltételnek kell megfelelnie:
1. A növények szempontjából alkalmas legyen:

  • elegendő napfényt kapjon (körbe járja a nap)
  • legyen megfelelő nagyságú légtere
  • jó szellőzése legyen

2. Gazdaságosság:

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás üvegház csatornájára