Filatélia

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Újra keresettek a bélyegek!

A digitális világ megszületésével, sok mindennel mással, temették a postai bélyegeket is, igaz, a gyűjtőkedv alaposan megcsappant. Ez az átmeneti időszak megszűnőben, és újabbnál újabb bélyegeket bocsátanak ki a világ minden országában, és ez különösen megfigyelhető a szukkulens növények témakörében. Meglepő adat lehet, hogy ma már a 4 milliárd forintos magyarországi postai bélyeg kiadásból 1 milliárd forint összegben a bélyeggyűjtők vásárolnak. Egyesületünk az elmúlt év őszén kapott levelet Svájcból.

Bélyegek, mint miniatűr műalkotások az 50. évfordulón

50. évfordulós ünnepi kiállításunkon szándékunkban áll kaktusz és egyéb pozsgás növények témaköréből bélyeg kiállítást rendezni, amelyhez ezúton is szeretnénk az érdeklődést felkelteni. Még ma is sokan hódolnak a bélyeggyűjtés szenvedélyének, még akkor is, ha egyesek idejét múlt szórakozásnak mondják. Pedig nem az! Csodálatos új világunk, a digitális világ, semmilyen olyan újdonsággal és lehetőséggel nem lepett meg bennünket, amely az ember gyűjtési szenvedélyét megmozgatta volna. Ebben az új világban nincs semmi olyan matéria, amely gyűjtésre, érték képzésre lenne alkalmas.

Bélyegek az 50 éves évfordulónkra

A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság 50. évfordulója emlékezetessé tételére bélyegek kiadására is sor került. Ebből az alkalomból két különféle nagyív lett kibocsájtva szelvényes bélyegekkel. Az egyik nagyív 52 Ft névértékű bélyegein 20 db rózsákat láthatunk, amely az ünnepi rózsacsokor szálai. Kaktuszvirágokból sajnos, nehéz lenne virágcsokrot kötni. A szelvényen Társaságunk címere látható.

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás filatélia csatornájára