Újréti Endre: Fán lakó kaktuszok pdf

Ficzere Miklós képe

Ismertető: Megjelent a szerző magánkiadásában 1986-ban 500 példányban, papírkötésben, néhány kötet kemény kötéssel, műbőr bevonattal, FF ábrákkal.
"A kaktuszok között a fán lakók különleges csoportot alkotnak. Közülük sok érdemes arra, hogy a kaktuszkedvelők, növénykedvelők és a termesztők felfigyeljenek rájuk, és nagyobb mértékben foglalkozzanak velük. Ezek a növények hazai szakkönyvekben még nem kerültek részletes tárgyalásra, ezért is tartom időszerűnek és érdemesnek ezen ismeretterjesztő könyv megírását. A könyv legnagyobb részét az egyes, fán lakó kaktuszok fajainak és változatainak a leírása teszi ki. A növények a tudományban használatos nevükön szerepelnek (betűrendben). A tudományos nevekben a kettős nevezéktan szabályai szerint elől áll a nemzetségnév, amely alatt a nemzetség esetében általános ismertetést talál az olvasó. A nemzetségnév ismertetőjeleivel következnek a fajnevek, amelyek alatt a fajokra vonatkozó leírás található. A könyv megírásához, összeállításához az irodalomjegyzékben felsorolt forrásmunkákat vettem figyelembe. Figyelembe vettem még a szakemberektől, gyűjtőktől kapott tanácsokat és véleményeket is." (Idézet az előszóból)
Ezúton is köszönöm Újréti Endre engedélyét és hozzájárulását könyve digitalizálásához és honlapunkon való közzétételéhez.
A könyvet digitalizálta és közzétette, valamint a fenti ismertetőt összeállította: Ficzere Miklós, Debrecen.

Csatolt állomány(ok): 
Szerzői jog: 
szerzői jogi oltalom alatt (jogosultságok fenntartva)
Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.