Fehér-F. Gyurkó: Különös növények pdf

Ficzere Miklós képe

Ismertető: A könyv 1981-ben jelent meg 120.000 példányban, 64 oldalon, elsősorban a gyerekek érdeklődésére számítva. Nagy erénye e kis könyvnek az a 29 színes tábla, amelyek az ismertetett növények színes rajzait, festményeit tartalmazza művészi ábrázolásban.
„A szélsőséges termőhelyeken általában a szélsőségesen furcsa növények tudták csak lábukat megvetni: szinte minden szervük, egész fölépítésük a túlélést, az egyedfönnmaradást szolgálja. Némelyikük annyira eltér a köztudatban élő „fű-fa-virág" képtől, hogy első pillantásra még afelől sem biztos az ember, élőlények-e egyáltalán… Ezeket a jobbára messzi földrészeken élő, egzotikus növényeket általában csak hallomásból ismerjük, csodálatos tulajdonságaikról talán csak mendemondákból értesültünk. Most e könyvben valódi arcukat szeretnénk bemutatni, mert gyakran nem létező legendás képességekkel is felruházták őket. S lehet, hogy a valóság izgalmasabbnak bizonyul majd a különös növényekről költött legendáknál!” (Idézet a könyv bevezetőjéből)
Tiszteletünk és köszönetünk a könyv szerzőjének, Fehér Lászlónak és F. Gyurkó Gizellának, a képek festőjének, amiért könnyen érthetően és látványos képekkel illusztrálva lehetővé tették a különleges növények, közöttük pozsgás növények megismerését az iskolás korú gyerekek számára, ezzel is segítve Iskolaprogramunk céljainak megvalósulását.

A könyvet digitalizálta Dr. Gyúró Zoltán, a fenti ismertetőt összeállította: Ficzere Miklós, Debrecen.

Szerzői jog: 
szerzői jogi oltalom alatt (jogosultságok fenntartva)
Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.