A Pesterzsébeti Vasas Művelődési Ház Kaktuszgyűjtő Szakkörének Tájékoztatói I. rész

Ficzere Miklós képe

Előzőleg közzétettem honlapunkon a Csili Kaktuszgyűjtő Szakkörének 1975-ben megjelent Évkönyvét. Többen kérdezték, érdeklődtek, honnan a Csili elnevezés? Volt, aki a Chile országnévben keresett magyarázatot a hangzás hasonlósága miatt. A megfejtés ennél egyszerűbb. Azt az utcát, ahol felépült az előbb említett Művelődési Ház, valamikor Csillag utcának nevezték, s ennek rövidítéséből született a „csili” közkeletű és kedvelt név. A Ház hivatalos neve időközben többször is változott, de a „csili” ma is használatos.

A Pesterzsébeti Vasas Művelődési Ház Kaktuszgyűjtő Szakkörének könyvtárunkban fellelhető Tájékoztatóiból most ebben az I. részben 15 db Tájékoztató olvasható eredeti megjelenésük sorrendjébenkereshető pdf-be digitalizált változatban .
A tapasztalható hiányok nem állnak rendelkezésünkre, ezért örömmel vennénk, ha azokat, vagy egyes példányait megküldené részünkre az, akinek birtokában fellelhető. A digitalizálás menete sérülést nem okoz, ezért a megküldött példányokat abban az állapotban küldjük vissza tulajdonosának, amilyenben megkapjuk. Segítségüket előre is köszönjük!
A Tájékoztatók digitalizálását Ficzere Miklós végezte, abban a reményben, hogy ez a közös kincs mindenki okulására és ismeretei bővítésére szolgál.
Ficzere Miklós, Debrecen, 2012.december 11.


Szerzői jog: 
bizonytalan jogosultságok
Címkék

Hozzászólások

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.