A http://kaktusz-es-pozsgas-tarsasag.hu portálunk bemutatása 2. rész

Hírlevél

A portál megismerése, felfedezése. A főmenü

Jelenleg regisztráció nélkül is elérhető mindenki számára az összes tartalom.
A portál felfedezését a felső főmenü segítségével tehetjük meg. Mivel a portál folyamatosan épül, ezért idővel a főmenü új menüpontokkal bővülhet és a menüpontok csoportosítása is módosulhat. Az ismertetést a főmenü 2012. októberi állapotának megfelelően teszem meg.

 1. A Címlap (nyitóoldal, kezdőlap) az aktualitásnak megfelelően változhat. Ami állandó, az az utolsó 10 feltöltött tartalom listája.
 2. A Címlap almenüpontjai közül a hírolvasó menüpontok olyan honlapok tartalmaira hivatkoznak, melyek képesek RSS–hírfolyam közlésre . Ezek a honlapok botanikával, kertészettel és természetvédelemmel foglalkoznak.
 3. A Google Kereső a portál saját tartalmaiban keres. Ez a jobb oldali ikonnal is elérhető.
 4. Az Oldaltérkép a portál felépítését mutatja listába szervezve, jobb áttekintést biztosítva (jelenleg a könyvek, a főmenü és a címkék szerepelnek a térképben). Ez a jobb oldali ikonnal is elérhető.
 5. A facebook menüpont portálunknak biztosít megjelenést a legnépszerűbb közösségi oldalon.

 1. A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság bemutatkozása. Az almenüpontok nevei beszédesen leírják a hivatkozott tartalmakat.

 1. A Debreceni Pozsgástár ismertetése. Az almenüpontok a DP rendelését, elérhető cikkeket és a tartalomjegyzéket tartalmazzák

 1. A Hírleveleink menüpont a Ficzere Miklós szerkesztésében havonta megjelenő, pdf formátumú kiadványaink weboldalára mutat. A hírlevelek egyes cikkeit html formátumban is közöljük itt. A Hírleveleink menüpont almenüpontjai olyan cikksorozatokra mutatnak, melyek több részben jelentek meg.

 1. A nagy talány: az Enciklopédia (Szukkulens enciklopédia) menüpont és könyv egy olyan tervezett vállalkozás, amely biztos kudarcra van ítélve, ha egyedül vagy páran fogunk a felépítéséhez. Közösségi összefogásból születhet csak meg!! A tervezett Enciklopédia fő részei a határozók, növényismeretek és a képgalériák. Majd meglátjuk mi lesz belőle!

 1. Az összes feltöltött tartalom a Friss tartalmak menüpont alatt érhető el. Ennek a menüpontnak az almenüpontjaival a tartalmak további szűkítését tehetjük meg. Jelenleg 2 tartalomtípus menüpontját építettem ki:
 2. Linkek
 3. Hirdetések

 1. A portálról menüpont és almenüpontjai a portál közösségi funkcióinak (fórum, hirdetés, képgaléria, linkadatbázis) használatát mutatják be (a help még nincs kiépítve teljesen).

Folytatása következik (regisztráció, tartalmak beküldése).

Dr. Gyúró Zoltán
Budapest

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.