Nyári tőzike a 2013. év vadvirága

Hírlevél

Az első „Év vadvirága” című internetes szavazás elindításának nem titkolt célja volt, hogy az évről-évre reflektorfénybe kerülő növényfajokon keresztül ráirányítsa a figyelmet a hazai természeti értékekre, nem utolsó sorban az egyre inkább veszélyeztetett természetes élőhelyek védelmének fontosságára. Maga az ötlet 2010 végén született meg, magánkezdeményezésre, de gyorsan világossá vált, hogy a hazai botanikusok és természetvédők egyaránt felkarolandó, támogatandó elképzelésnek tartják. A természetszeretetre, természetvédelemre való nevel és megkülönböztetetten fontos feladat a sok problémával küzdő világunkban. Az elmúlt két évben az év vadvirágának választott növények mind védett vadvirágunk, sorrendben első a leánykökörcsin (Pulsatilla grandis), majd következett a tavaszi hérics (Adonis vernalis) és most a nyári tőzike (Leucojum aestivum). Az pedig mindennél fontosabb: ezek a mi vadvirágaink!! Figyeljünk rájuk egész évben, élőhelyükön, réteken és vizes erdőkben. De főleg tavasszal, amint azt köszönti szemet gyönyörködtető, fehér virágszőnyegével. Köszönet a kezdeményezőknek, a résztvevőknek.

Beküldte: Nagy Sándor, Jászberény

Címkék
Címke: 
Szerző: 
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Nyári tőzike a 2013. év vadvirága | Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság

Hiba

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/backup_migrate/backup_migrate.module 279 sor).
  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/bootstrap.inc:1640) drupal_send_headers() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
  • Error: Class 'Drupal\form_builder\FormBase' not found form_builder_cron() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/form_builder/form_builder.module 360 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.