Molnár Imre emlékkiállítás

Hírlevél

Kaktuszok és pozsgás növények kiállítása és vására 2014


A 45. Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódóan idén is megrendezte Társaságunk a tekintélyes hagyománnyal bíró nemzetközi kaktusz és egyéb pozsgás növények kiállítását és vásárát. A rendezvény helyszíne az elmúlt évekhez hasonlóan a Kölcsey Központ rendkívül impozáns és jó adottságú aulája szolgált. A kiválasztott kontinens Afrika, CÉLKERESZTBEN: AFRIKA címmel. Egész Földünkön itt a leggazdagabb a növényvilág pozsgás növényekben és még számos, eddig a tudomány számára fel nem fedezett növénnyel lepheti meg a kutatót. A kontinensen egyetlen kaktusz őshonos vagy nem, erről még ma is tart a vita. Rendezvényünk ez alkalommal az ezerarcú kontinens fantasztikus növényvilágára koncentrálva, a páratlanul gazdag afrikai flórabirodalom egy szeletét tárta a közönség elé. A kiállítást aug. 16-án Papp László, Társaságunk tiszteletbeli elnöke, a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének vezetője nyitotta meg. Ezt követően Dr. Csajbók József, az MKPT elnöke díszoklevelet és okleveleket adott át.

Díszoklevelet
 • Dr. Nemes Lajos (Szomód) részére
  A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság tisztelete és elismerése jeleként díszoklevelet adományoz a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaságban és jogelődeinél végzett több évtizedes áldozatos munkájáért.
Oklevelet
 • Dr. Gyúró Zoltán (Budapest) részére
  A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság http://kaktusz-es-pozsgas-tarsasag.hu internetes portál létrehozásáért és a fenntartásában vállalt önzetlen és fáradhatatlan munkája elismeréseként.
 • Kun Hajnalka (Debrecen), Kiss László (Orosháza), Nagy Sándor (Jászberény), Kissné Balogh Judit (Debrecen) részére
  A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság szakmai folyóirata, a Debreceni Pozsgástár kiemelkedő tartalmi megjelenése érdekében kifejtett tevékenységük elismeréseként.
 • Nagyházi Tünde (Magy) részére
  A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság magfelelősi tisztségével járó feladatok gyors és eredményes elvégzése elismeréseként.
 • Nagy József (Mikepércs) részére
  A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Iskolaprogramja keretében végzett önzetlen és sikeres ismeretterjesztő munka elismeréseként.


A kiállításon növényeikkel részt vett: Katona József, Kolovics József, Szigetvár, Dr. Csajbók József, Tóth Norbert, Szászi Róbert, Haláp, Aztekium Egyesület, Románia, Nagy József, Mikepércs, Dávid Lajos, Ficzere Miklós, Szunyogh Menyhért, Nyíregyháza, Debreceni Egyetem Botanikus Kertje, Rácz László, Agócs György, Demjén, Erdei Gyula, Hosszúpályi, Szanyi Károly, Dr. Buglyó Péter, Győrfi Dávid, Vasas István, Alsózsolca, Dóró Antal, Hajdúszoboszló, Nagy Tibor, Szabados Attila, Fót, Kassai Kaktuszgyűjtők Klubja, Szlovákia, Morvay István. A település megjelölés nélküliek debreceni kiállítók. Még több képet megnézhetnek ezen a linken: Képek a Molnár Imre nemzetközi kaktusz és egyéb pozsgás növények kiállításáról - 2014.

Képek: Ficzere Miklós: 1,2,5,6; Szanyi Károly: 3,4,7,8,9.
Ficzere Miklós, Debrecen

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.