Weniger, Del: Cacti of the Southwest; Weniger, Del: Cacti of Texas and neighboring states

Ismertető: Del Weniger (1923-1999) biológus. A texasi Our Lady of the Lake Főiskola professzora volt San Antonioban. A biológia, ökológia és Texas története mellett legfőképpen a kaktuszok érdekelték. Weniger első könyve a Cacti of Southwest. Nagyon jó és részletes munka az Egyesült Államok délnyugati részének kaktuszairól. Több mint 250 oldalon 180 színes kép segítségével mutatja be az érintett terület kaktuszflóráját. Az általános részek után a nemzetségek fajait részletes leírásokkal, elterjedésre vonatkozó adatokkal és az élőhely jellemzésével ismerteti. A könyv 1970-ben jelent meg.
Második könyve 1984-ben került kiadásra Cacti of Texas and neighboring states címmel. Az előbbi könyv bővített kiadásának tekinthető. 356 oldalas kötet, amely az előzőhöz hasonlóan részletes leírások és színes képek segítségével több mint 170 növényt mutat be az alábbi nemzetségek fajaiból: Echinocereus, Wilcoxia, Peniocereus, Acanthocereus, Echinocactus, Lopho-phora, Ariocarpus, Pediocactus, Epithelantha, Mammillaria és Opuntia. Mindkét könyv az austini egyetemi nyomda gondozásá-ban jelent meg.

A könyvek megosztását Andrew Weniger (Del fia) és Nell Weniger (Del özvegye) engedélye alapján Laura Young Bost digitalizálta. Megosztásuk a Cactus Francophone feltöltése alapján vált lehetővé, melyért köszönet illeti őket.Szerzői jog: 
szerzői jogi oltalom alatt (jogosultságok fenntartva)
Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.