McGough, Groves, Mustard, Brodie, Sajeva: Cites and succulents Rutherford, Donaldson, Hudson, McGough, Sajeva, et all: Cites and cycads a user’s guide (kaktusz)

Ismertető: Mindkét könyv létezik CD formátumban. Létrejöttüket az inspirálta, hogy a veszélyeztetett fajok védelmét elősegítse. Azok részére készült, akik munkájuk során (vám szakemberek és tisztviselők, környezetvédők, természetvédelmi őrök, stb.) közvetlen kapcsolatba kerülhetnek veszélyeztetett fajokkal és/vagy azokat illegálisan gyűjtő, kereskedő vagy szállító személyekkel. Ahogy alcíme (a user’s guide) is mutatja, segítséget ad ezeknek a növényeknek a felismerésében, beazonosításában és a különböző lehetőségek felismerésében is, ahogyan ezeket megpróbálják csempészni és továbbítani. Sok ilyen kiadvány létezik (pl.: madarak, teknősök, emlősök, más védett növények, stb.), így próbálva a Washingtoni Egyezmény előírásait hatékonyabban betartatni.
Az első könyv a szukkulensekről szóló egy honlapon közzétett anyag, nem túl jó minőségű konvertálása. A pdf fájl készítője ismeretlen. Az eredeti 2004-ben jelent meg a Kew Garden gondozásában.
A második könyv a kaktuszos, eredeti pdf dokumentum. Jó minőségű, egyetlen hibája, hogy a címoldalra a cikászokról szóló munka címoldala került. Ez a munka 2014-ben jelent meg, szintén a Kew Garden kiadásában.

Szerzői jog: 
szerzői jogi oltalom alatt (jogosultságok fenntartva)
Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.