Mi történt az Adaria Gardennel?

Hírlevél

Az elmúlt időszakban több telefont és e-mailt kaptam, és azt kérdezték, mi történt az Adaria Garden-nal ? Nem kapnak választ a megrendelt növényekre. Én novemberben jártam náluk, és az érdeklődőknek a következőket tudom elmondani.
Az Adaria Garden egy közös megegyezés révén 2007-ben jött létre Sorin Bobis és Cristian Neciu közt. Minden évben kaktusz és pozsgás magokat vetettek, így 2011-ben a növekedés különböző szakaszában több mint 250.000 növény, 2500 faj, fajta és formák állt rendelkezésükre. A magvetéseket egy 40 m2-es üvegházban végezték. Innen a növényeket egy másik üvegházba szállították, amelynek területe 2011-ben a bővítés után a elérte az 1000 m2-t. Az értékesítést 2009-ben kezdték el, és évről-évre növekedett. 2010-ben a vállalkozás pénzügyileg önfenntartó lett. 2011-ben ennek eredményeként a különböző személyes prioritások és elképzelések után úgy döntöttek, hogy különválnak. A cég és a növények nagy része Bobis Sorin-hoz került. Ő átköltöztette az üvegházat, a növényeket és a hozzá tartozó berendezéseket a kb. 70 km távolságra, Apahida és Régen között található Zorenii de Vale helységbe. Továbbra is megrendeléseket fogad, magyar nyelven is lehet írni részére. A növények kifogástalan minőségűek, és olcsó áron vásárolhatók meg, egy növény 5 lei (1Euro).
A következő honlapon megtekinthetik: http://www.adariagarden.ro
Neciu Cristian a családjával úgy döntött, hogy folytatja a kaktuszok és pozsgások termesztését. A jelenlegi üvegháza 300 m2 plusz 40 m2 a magok csiráztatásának helye. 2013 őszén kezdi az árusítást, jelenleg több ezer kaktusz, Lithops és ritka faj jól meghatározott egyedeit neveli és névtáblával ellátva árusítja. Ezen a honlapon tájékozódhatnak: http://www.cactusi.net Mellékelve egy pár kép a látottakról.
A képek Bobis Sorin és Cristian Neciu felvételei.

Nevezi János
Szatmárnémeti, Románia

Címkék
Címke: 
Ember, szervezet: 
Szerző: 
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.