Meghívó az idén 50 éves Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság kiállítására és egyéb rendezvényeire

Hírlevél

Egyesületünk, a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság valamint a Főnix Rendezvényszervező Kft. az idén is megrendezi a Debreceni Virágkarnevál kísérőrendezvényeként a tekintélyes hagyománnyal rendelkező Kaktusz és egyéb pozsgás növények kiállítását és vásárát.

A 2012-es esztendő különösen fontos Egyesületünk életében, mivel most ünnepeljük megalakulásunk 50. évfordulóját. E jeles jubileum méltó megünnepléseként egy minden eddiginél nagyobb szabású, sokrétű kiállítással szeretnénk megörvendeztetni a nagyközönséget. A rendezvény helyszínéül a korábbi évekhez hasonlóan a Kölcsey Központ, Debrecen, Hunyadi utca 1-3 alatti rendkívül impozáns, és jó adottságú aulája szolgál. A kiállítás megtekinthető 2012. augusztus 16-tól (csütörtök) – 20-ig (hétfő) minden nap 9-20 óráig ingyenesen (!).
A kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2012. augusztus 16-án 16:30-kor kerül sor, amelyen az ötven évvel ezelőtti megalakulásunk történetéről Új Imre emlékezik meg, majd köszöntőt mond Papp László, Társaságunk tiszteletbeli elnöke, a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének igazgatója, majd Társaságunk titkára, Szászi Róbert nyitja meg rendezvényünket. A kiállítás részeként számos egyéb kapcsolódó programmal, meglepetéssel kedveskedünk látogatóinknak.

A kiállítás kísérő rendezvényei a következők

1. A kiállítás ideje alatt látványos bélyegkiállítás tekinthető meg, természetesen kapcsolódva a szúrós növényekhez, kizárólag kaktuszokat, illetve egyéb pozsgás növényeket ábrázoló bélyegritkaságokban gyönyörködhetnek látogatóink. Láthatják az évfordulóra kiadott bélyegíveket, amelyek a helyszínen meg is rendelhetők.

2. Egyesületünk történelmébe korabeli újságcikkek, kiadványok segítségével nyerhetünk betekintést, nyomon követhetjük, hogyan váltunk néhány fős szakkörből országos hatáskörű, nemzetközileg is elismert civil szervezetté.

3. 2012. augusztus 17-én, pénteken 16 órai kezdettel Papp László biológus-botanikus, a Debreceni
Egyetem Botanikus Kertjének igazgatója tart előadást, melynek címe:

  • A növényvilág nagy túlélői – a pozsgás életmódról mindenkinek

4. 2012. augusztus 18-án 16 órától, szombaton Rigerszki Zoltán segítségével képzeletben bejárhatjuk Kuba egzotikus tájait, az alábbi előadás keretében

  • Salsa, tenger, kaktuszok – kubai barangolások

5. 2012. augusztus 19-én, vasárnap 16 órakor Deli Tamás afrikai úti élményeiről tart élvezetes beszámolót

  • A Dél-afrikai flórabirodalom pozsgásai között címmel.

6. 2012. augusztus 19-én, vasárnap 18,30 órai kezdettel Dr. Nemes Lajos a Debreceni Botanikus Kert korábbi igazgatója rendhagyó történelem órát tart. Megismerjük a kezdeteket, régi kiállításokat, az egykori - sajnos már nem élő - alapító tagokat. Bemutatásra kerülnek régi képek és plakátot is. Az előadás címe:

  • Így kezdődött múltunk

Az előadások megtekinthetők a kiállítás helyszínén, a földszinti kisteremben, ingyenesen!

7. Iskolaprogramunk keretében rajzpályázatot hirdettünk, melyre számos oktatási intézmény több száz tanulója jelentkezett kiváló alkotásokkal. A legsikerültebbekből külön kiállítást rendezünk, ahol a látogatók szavazhatnak is az általuk legszebbnek vélt pályaműre.

8. Kiállításunk teljes időtartama alatt tombola vásárolható, és minden este 18 órától tartjuk az aznapi szelvények sorsolását, melyen értékes nyeremények (kiadványok, növények, stb.) találnak gazdára.

Az elmúlt évek során seregszemlénk osztatlan sikert aratott mind a nagyközönség, mind pedig a szakemberek körében, ezért feltett szándékunk, hogy a kiállítás már meglévő hírnevéhez méltó rendezvényt bonyolítsunk le. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy minél több kiállító bemutassa gyűjteményének legszebb példányait. Várjuk azon kedves Tagtársaink jelentkezését, akik úgy érzik, növényeik kiállításával segíteni tudják rendezvényünk sikerét, és e segítségükkel reményeink szerint, minden korábbit felülmúló pozsgástárlatnak lehetünk részesei. Hogy ez a kívánságunk megvalósulhasson, tisztelettel kérünk minden kiállítót, hogy valamilyen különleges díszlettel, egyéni installációval jelenítsék meg a bemutatandó kollekciókat. A helyszín berendezésére 2012. augusztus 15-én 10-19 óráig, valamint 16-án 8-14 óráig van lehetőség. A kiállított növények elszállítása aug. 20-án 19 óra után, és 21-én egész nap megoldható.

A kiállításon való részvételre jelentkezés és további információ:
Tóth Norbert, tel.: 70-366-0492; e-mail: cactusdraco@gmail.com.

Mindenkit szeretettel várunk!

KEDVCSINÁLÓ

VISSZATEKINTŐ a sikeres kiállításunkról

Az alábbi linkeken lévő cikkek a sikeresen lezajlott kiállításunkról adnak ízelítőt.

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.