Látnivalók a Debreceni Egyetem Botanikus Kertben

Hírlevél

Hírek Magyarország legnagyobb kaktusz- és egyéb pozsgás növények gyűjteményéről
Szándékaink szerint gyakran jelentkezünk Botanikus Kerti híradónkkal, amely érdekességekről, látványosságokról kívánja tájékoztatni olvasóinkat. A Debreceni Egyetem Botanikus Kertben található Magyarország, és egyben Közép-Európa legnagyobb kaktusz- és egyéb pozsgás növények gyűjteménye. Sajnos, a tárgyi és technikai adottságok miatt e növények elhelyezése, kiállítása ma még nem olyan látványos, mint ahogyan az pl. a Vácrátóti Botanikus Kertben látható, de reméljük, valami hasonló itt is megvalósulhat a nem oly távoli jövőben. Hogyan is értelmezzük a legnagyobb jelzőt? Nem az ott található, növényekkel beültetett edények száma alapján, hanem a taxonok, vagy egyszerűbben és mindenki számára érthetőbben: a növényféleségek száma szerint. És ez a szám nem bővelkedhet a szinonim elnevezések sokaságában sem. Minden tudományos, oktatási célú gyűjtemény feladata a növények egy, vagy több meghatározott csoportjának, változatosságának, sokféleségének minél teljesebb bemutatása. Ez a teljességre való törekvés formálja, alakítja már több évtizede a Debreceni Egyetem Botanikus Kert kaktusz- és egyéb pozsgás növények gyűjteményét. Természetesen más növényekről is igyekszünk tudósítani.
Nyitvatartási idő:

  • Arborétum: Téli időszakban (okt.21-márc.20) minden nap 8.00-16.00 óráig
  • Pálmaház: hétfőtől csütörtökig 8.00-15.00, pénteken 8.00-12.00. Hétvégén és ünnepnapokon az üvegházak nem látogathatók.

(-fm-)

Az alábbi képeken a januári virágzást láthatjuk a szukkulens gyűjteményben, virágzó orchideák és tillandsiák.
A képeket a Debreceni Egyetem Botanikus Kert bocsájtotta rendelkezésünkre. Készítette Papp László

Címkék
Címke: 
Szerző: 
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Látnivalók a Debreceni Egyetem Botanikus Kertben | Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság

Hiba

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/backup_migrate/backup_migrate.module 279 sor).
  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/bootstrap.inc:1640) drupal_send_headers() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
  • Error: Class 'Drupal\form_builder\FormBase' not found form_builder_cron() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/form_builder/form_builder.module 360 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.