Kaktuszkör–kép

Hírlevél

Kaktuszbirodalom és kaktuszirodalom

Meglepetéssel szolgált 2012 vége! Megjelent egy új, ingyenesen letölthető lap Kaktuszkör-kép címmel, melynek alcíme Kaktuszbirodalom és kaktuszirodalom, az Érdi Kern Péter Kaktuszkör kiadásában, színesítve az amúgy is szegényes hazai szukkulens irodalmat.
Ez az első kiadvány, és mint sejteti, várható a folytatás. Örülnénk, ha egy rendszeresen megjelenő újsággal gazdagodnánk.
Gratulálunk mindazoknak, akik részt vettek az újság létrehozásában, és kíváncsian várjuk a folytatást.

Ficzere Miklós
alelnök
Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság

Címkék

Hozzászólások

Dr. Gyúró Zoltán képe

Tisztelt Olvasó!
Különleges, ritka olvasmányt tart a kezében! Ehhez hasonló brosúra ismereteim szerint még nem jelent meg, nemcsak Érden és hazánkban, hanem az egész világon sem. A szerkesztők arra vállalkoztak, hogy a kaktuszkedvelők Érdi Kern Péter Kaktuszkör (ÉKPK) tagjaiként egy rendhagyó magazin – nem csak érdieknek szóló – érdekes írásaival ismertessék meg az érdeklődő közönséget.
A szinte mindenki által elérhető rendszeres és általános kaktuszgyűjtés korabeli krónikák, leírások szerint Magyarországon már több mint 100 éve meghonosodott, de igazából csak a II. világháború utáni konszolidációs évektől teljesedhetett ki. Napjainkra az egyre javuló különböző körülmények miatt a pozsgásnövények, ezen belül főleg a kaktuszok gyűjtése jelentős kulturális és szabadidős tevékenységgé válhatott. Érd mindig is meghatározó, sőt, élenjáró szerepet vállalt a pozsgásnövények iránt érdeklődő polgárai révén e különleges foglalatosságból. Az elsőként bejegyzett hivatalos országos szervezet, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) legelső megválasztott elnöke Érden élt, itt van az Egyesület jelenlegi székhelye, és az országban működő csoportok közül itt tevékenykedik az ÉKPK, amely a környék kaktuszgyűjtőit tömöríti egy aktív csoportba.
A Kaktuszkör ezzel a kiadvánnyal szeretné jobban megmutatni belső életét...
Tovább
KISS Csaba
főszerkesztő

A teljes tartalom elérhető és ingyenesen letölthető pdf formátumban erről az oldalról

Adminisztrátor, főszerkesztő és moderátor.

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.