Iskolaprogramunk eseményei

Hírlevél

Az iskolaprogram keretében már ebben az évben is több iskolába meghívtak a kaktuszokat és a többi pozsgás növényt népszerűsíteni. A növények bemutatása mellett természetesen vásárolhattak is a gyerekek belőlük, illetve tájékoztatást kaptak a kaktuszokról, gondozásukról. Öröm volt számomra az a nagy érdeklődés, amivel fogadták a növényekről szóló előadásokat. Nagyon sok kérdést megfogalmaztak, például melyik lesz a legnagyobb, milyen lesz a virágja, hányszor kell öntözni egy héten, hol van az élőhelyük stb.
Több iskolában rajzokat is készítettek a kaktuszokról, amelyekből nagyon nehezen lehetett eldönteni, melyik a legjobb. Természetesen a legszebbek készítői kaktuszokkal lettek díjazva. Szívem szerint minden gyerek nyertes volt rajzával, de hát ilyen a verseny, vannak nyertesek, de itt nem voltak vesztesek.
Legutóbb májusban sikeres előadásokat hallgathattak a gyerekek a biharkeresztesi, az ebesi, a debreceni Ibolya utcai és egy hajdúszoboszlói általános iskolában. Azóta javában tart a nyári szünidő, de rövidesen, ha újra becsengetnek, folytatjuk a kaktuszok és más pozsgásnövények ismertetését az általános iskolákban. Most néhány kép mutatóba.
Nagy József, Mikepércs

Címkék
Címke: 
Szerző: 
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.