51. hírlevél 2013. december

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Terv

Az EU ösztökélésére készülő Nemzeti Cselekvési Terv része a Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Terv, ami jelentős változásokat hozhat a növényvédő szerek hazai forgalmazásában, a forgalmi kategóriákban. Várhatóan új kategóriákba sorolják a szereket, amely egyúttal számos szer kivonásával is jár, s ez igen kellemetlenül érinti a szabad (III.) forgalmi kategóriájú szercsoportot. A növényvédő szereket értékesítés, vásárlás és felhasználás szempontjából az engedélyező hatóság jelenleg I., II., III. kategóriákba sorolja.

Online szukkulens határozó 1. rész

Előszó

Régóta tervezem, hogy kedvenc pozsgásnövényeink közti könnyebb eligazodást segítendő egy Online szukkulens határozót készítek, vagy azokkal, akik kedvet éreznek erre a feladatra, közösen készítünk a magam és mindannyiunk részére. Ezt persze az ember csak halogatja, hiszen nincs a szükséges tudás birtokában, és a kitűzött feladat is hatalmas. Ha a pozsgás növények számát nézzük, akkor 83 család kb. 690 nemzetségben kb. 12500 pozsgás fajt találunk.

Érdekességek innen-onnan!

Küldök pár képet egy érdekes Astrophytum caput-medusae virágról. Mint a képen látszik kívülről egy virág, felülről meg mintha összenőtt három virág lenne! Külön porzókör három, s kettő bibe!!
További torz virágbimbók is vannak a növényen, együtt virított egy másikkal, poroztam mindkét bibét, roppant kíváncsi vagyok a fejleményre.
Azóta kiderült a megporzás hatástalan maradt, a virágok nem termékenyültek meg

Szunyogh Menyhért, Nyíregyháza

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás 51. hírlevél 2013. december csatornájára