45. hírlevél 2013. június

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1872 sor).

Iskolaprogramunk hírei

2013. május 4-én Szászi Róbert és Nagy József a Mikepércsi iskolában sziklakertet építettek a gyerekek örömére. Mint a képek is bizonyítják, nem csak az ismeretterjesztő előadások állnak közel személyükhöz, de a kőhordás ide-oda és sziklakert építés, felújítás, gyomlálás derék ropogtató nehéz munkájától sem idegenkednek.

Emlékezzünk - LIBNÁR ANTAL (1931-2013)

Sajnálattal tudatjuk Olvasóinkkal, hogy LIBNÁR Antal kaktuszkutató, -gyűjtő és szakíró, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének (MKOE) alapító tagja és egykori szervező titkára, a ceglédi kaktuszklub alapítója és vezetője, a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság tiszteletbeli tagja (MKPT) – egy tavaly év végi súlyos közúti baleset következményeként – 2013. április 29-én éjjel, életének 82. évében elhunyt.

Ficzere Miklós képe

Lippay János: Posoni kert

Ismertető: Lippay János 1606-ban született Pozsonyban, ahol legidősebb testvére, Lippay György esztergomi érsek a kertet európai hírűvé fejlesztette. Ehhez a kerthez kapcsolódik Lippay János, aki idősebb korában igen termékeny írónak bizonyult. Érsek bátyja segítségével az érseki kert vezetője lett. Kertészeti tudását és a kertet is magas szintre emelte. Ismereteit hazája javára le is írta, bár tisztában volt azzal, hogy csak az írni-olvasni tudók szűkebb táborára számíthat.

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás 45. hírlevél 2013. június csatornájára