39. hírlevél 2013. december

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

A http://kaktusz-es-pozsgas-tarsasag.hu portálunk bemutatása 3. rész

Felhasználói csoportok, jogosultságok

A portálunk tartalmainak megtekintése és a tartalmak bevitele megfelelő jogosultságok alapján történik. A jogosultságok meghatározása nem felhasználóként (egyénenként), hanem csoportokként (drupál terminológiával: szerepkörönként) van meghatározva, mely így könnyebben karbantartható.

A portált böngésző felhasználók két főcsoportra oszthatók:

Iskolaprogramunk eseményei

A Mikepércsi Általános Iskolában már nagyon várták a diákok a kiállítást, mert utoljára másfél évvel ezelőtt láthatták a növényeket. A mostani olyan nagy eseménynek számított az iskolában, hogy minden osztályteremben hirdetőtáblára került a kiállítás időpontja. A várakozásnak megfelelően nagy volt az érdeklődés. Az iskolai sziklakert felújítását megbeszéltem az igazgató asszonnyal, aki az ötletnek nagyon megörült. Szászi Róbert gyűjtőtársammal már fel is mértük és megterveztük a növények telepítését. A Debreceni Bólyai iskolában az iskolatitkárral egyeztetve 2013.

Szemelvények múltunkból IV.

Néhány nappal ezelőtt a Kölcsey Központban jártamban észrevettem egy szó szerint értve kőbe vésett idézetet, amely eddig elkerülte figyelmemet. Az idézet a következő:

„Őseink országot és szabadságot szereztek és hagytak nekünk; illő, hogy mi is szerezzünk, mi is hagyjunk valamit maradékainknak.” /Kölcsey Ferenc: Játékszín, 1827.

A kép bal oldalán dr. Matolay Györgyné, jobb oldalán Kondér István a megnyitó után. A háttérben a Buxbaum-rendszer Cactaceae-törzsfája.
1. Szilágyi István és 2. Hubai István az 1971-es kiállításunk rendezése közben. A paravánon a kaktuszok területi felosztása, a középső tábla az Észak-amerikai kaktuszokat ismerteti. A jobb oldali tábla az évi csapadékot mutatja be a teljes amerikai kontinensen.(fm)
1. Hubai István, 2. Szilágyi István az 1971-es kiállításunk rendezése közben.
Az orosházi gyűjtők mobil bemutató növényháza, a személy ismeretlen. Debrecen,   1971. A mobil üvegházba még mesterséges világítást is beszerelt készítője. (fm)
Szabó Dezső a vendégkönyvet tanulmányozza a kiállítás idején.
Szabó Dezső megszomjazott.
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás 39. hírlevél 2013. december csatornájára