38. hírlevél 2012. november

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Iskolaprogramunk eseményei

Az iskolaprogram keretében ismét több iskolában megrendezésre került a kaktuszkiállítás és vásár. Az idei évben több újítás is történt. Az iskolákkal való jó együttműködés eredményeképpen már a helyi újságban is értesítették a lakosságot a kiállításról, például Ebesen. Így az esemény szélesebb körben vált ismertté és nagyon sokan eljöttek megtekinteni. Ezt a lehetőséget a jövőben is igyekszünk kihasználni. A látogatók egy része a már meglévő növényei ápolásához kér gondozási tanácsokat.

Nagy József
Mikepércs

A jégvirág. Euphorbia marginata, syn. Euphorbia variegata.

Egy olyan növényt mutatok be, amely nem tartozik a pozsgásnövények közé, de beletartozik az Euphorbiaceae hatalmas növénycsaládba, ahol az Euphorbia nemzetségben sok pozsgásnövényt is megtalálunk. A jégvirág szépsége, igénytelensége mindenképpen alkalmas kertünk egy-egy érdekesebb részének díszítésére, hangulatosabb egység kialakítására.
Jellemzői:

A http://kaktusz-es-pozsgas-tarsasag.hu portálunk bemutatása 2. rész

A portál megismerése, felfedezése. A főmenü

Jelenleg regisztráció nélkül is elérhető mindenki számára az összes tartalom.
A portál felfedezését a felső főmenü segítségével tehetjük meg. Mivel a portál folyamatosan épül, ezért idővel a főmenü új menüpontokkal bővülhet és a menüpontok csoportosítása is módosulhat. Az ismertetést a főmenü 2012. októberi állapotának megfelelően teszem meg.

Szemelvények múltunkból III.

Az előző részből már tudhatjuk, 1962 tavaszától kezdve gyorsan létrejöttek a kaktusz- és pozsgásgyűjtők szerveződései „körök” néven, olykor ezek a „körök” szakkörök is voltak. Természetesen egyik elnevezés sem takart jogalanyiságot, mert ez bizonyos mértékű önállóságot is feltételezett volna. Érdekes lenne felkutatni, ebben az aktív kezdeti időszakban hány „kör” alakult szerte az országban, mikor és hol?

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás 38. hírlevél 2012. november csatornájára