Tóth Norbert

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Magyar szerző írása a Xerophilia újságban

A Xerophilia 2013. decemberében megjelent 7. újságjában Tóth Norbert cikkét olvashatjuk angol és román nyelven. Címe: Myths and truths about Ortegocactus macdougalii (Tévhitek és igazságok az Ortegocactus macdougaliiról). Teljes terjedelemben a következő linken olvasható: http://kaktusz-es-pozsgas-tarsasag.hu/sites/default/files/big_files/Xero...

Alvó bimbók?

Csaknem minden pozsgás gyűjteményben képviselteti magát a Ferocactus nemzetség legalább egy-két fajjal. Gyönyörű növények - reméljük ezzel a véleménnyel nem vagyunk egyedül - még akkor is, ha csak a rendkívül színes, erősen tövises küllemük varázsol el bennünket. Azonban minden gyűjtő legfőbb célja, hogy virágzásra bírja kedvenceit és ezért hajlandó szinte bármit elkövetni.

A sivatagi rózsa

Az Adeniumokról általánosságban: Az Adenium rendkívül szemléletes magyar elnevezése a sivatagi rózsa. Ebbe a nemzetségbe a pozsgásbotanika legújabb kutatásai szerint egyetlen faj tartozik 6 alfajjal, melyek elsősorban Afrika trópusi, kisebb részben Ázsia délnyugati részén elterülő Arab-félsziget déli peremének sivatagos, félsivatagos területeinek lakói.

Látogatás Tóth Norbert gyűjteményében

Május 26-án délelőtt egyesületi programunk keretében meglátogattuk Tóth Norbert kaktusz és pozsgásgyűjteményét. Mivel a lakóépületen kívül szinte minden helyet fóliaházak, üvegház, kaktuszos sziklakert és növények tárolására használt asztalok és állványok foglaltak el, így bőven akadt látnivaló. A szemlélődést jól kiegészítette, vagy inkább fűszerezte a bográcsban rotyogó slambuc étvágygerjesztő illata. Látogatásunk alkalmával üdvözölhettük a Sátoraljaújhelyről érkezett Novák Jánost is.

A gyülekezés és csendes szemlélődés percei.
A zsúfolásig betelt egyik fóliaház.
Termetes Ferocactusok csoportja.

Kaktusz - legek I.

A minap (egész pontosan január hónap végét írjuk; odakünn jeges fuvallatok kavarják a hópelyheket, a hideg mértékét az elcsépelt „farkasordító” jelzővel lehetne a leginkább érzékeltetni ) úgy döntöttem, a téli kaktuszos uborkaszezont megpróbálom hasznosan tölteni, és ahogy az a nagykönyvben meg van írva erre az időszakra vonatkozóan, beleástam magam a szakirodalomba. Épp a „Pozsgástár” korábbi számait lapozgattam, amikor is Rigerszki Zoltán barátom Chorisia nemzetséget bemutató kiváló írását olvasva szeget ütött a fejembe egy érdekes gondolat.

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás Tóth Norbert csatornájára
Tóth Norbert | Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság

Hiba

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/backup_migrate/backup_migrate.module 279 sor).
  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/common.inc:2797) drupal_send_headers() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
  • Error: Class 'Drupal\form_builder\FormBase' not found form_builder_cron() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/form_builder/form_builder.module 360 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.