Szászi Róbert

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Iskolaprogram

Egyesületünk Iskolaprogramja keretében ismét sikerült megörvendeztetni a nebulókat. Rácz László és Szászi Róbert növényfelajánlásának, továbbá Kovács István gyűjtőtársunk hathatós segítségének köszönhetően a felsőpetényi általános iskolai Kaktusz Klub gyerekei bővíthették gyűjteményüket.
Köszönjük a lehetőséget, a segítséget és a képeket Szabóné Csorba Erika Tagintézmény vezetőnek.
Szászi Róbert

Iskolaprogram

Az iskolaprogram keretében a Felsőpetényi Ált. Isk. diákjai kaktuszokat ültetnek Kovács István gyűjtőtársunk szakmai segítsége mellett. A növényeket egyesületünk tagjai ajánlották fel.

Szabóné Csorba Erika intézményvezető elmondta, hogy a gyerekek nagy lelkesedéssel láttak munkához. Később foglalkozás keretében rajzok is készültek, amelyek egy részét mi is tudjuk használni, akár kiállításokon, akár a hírlevelünk anyagának gazdagítására.

Szászi Róbert, Debrecen-Haláp

Érdekességek innen-onnan!

Szászi Róbert az Astrophytum szörnyek és csodák kiváló ismerője néhány érdekes képet küldött részünkre. Hogy a gén- vagy egyéb manipulációk eredményeként megszületett újdonságok valóban szépségek vagy szörnyek, azt ki-ki döntse el saját maga ízlése szerint. Vagy olyan láz lenne manapság a kaktuszgyűjtők körében, mint volt valamikor a tulipán őrület, amikor a gyűjtési szenvedély mellett, valakiknek a pénz imádata és szenvedélye mindennél jobban számított?

Iskolaprogramunk hírei

2013. május 4-én Szászi Róbert és Nagy József a Mikepércsi iskolában sziklakertet építettek a gyerekek örömére. Mint a képek is bizonyítják, nem csak az ismeretterjesztő előadások állnak közel személyükhöz, de a kőhordás ide-oda és sziklakert építés, felújítás, gyomlálás derék ropogtató nehéz munkájától sem idegenkednek.

Iskolaprogramunk eseményei

Ismeretterjesztő sorozatunk 2013. január 23-án folytatódott a debreceni Bólyai Ált. Iskolában Szászi Róbert és Nagy József által megtartott előadással és pozsgás növény bemutatóval. A gyerekek olyan nagy számban vettek részt, hogy még az állóhelyek is zsúfolásig megteltek. Nem csoda, hiszen a vetített képes előadás, valamint a növények mindenki érdeklődését felkeltették. Különlegesnek számított azoknak a kis állatkáknak az ismertetése, amelyek sziklakertjeinkben a kaktuszokon, vagy azok között is megjelennek, és mint társbérlők élnek együtt, nem egyszer a tulajdonos bosszúságára.

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás Szászi Róbert csatornájára