Horváth László

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

MAGYAR KAKTUSZGYŰJTŐK: Sajti Sándor

Sajti Sándor gyulai gyűjtőtársunk még október elején fogadott, amikor Lithops-ai legnagyobb része virágzott, hiszen ő - kaktuszok mellett - főként a Dél-Afrikai eredetű kavics növényeket tartja. Úgy tudom neki van a legnagyobb gyűjteménye ma ezekből Magyarországon. Talán sikerül visszaadni valamit a mellékelt képeken a gyűjtemény méreteiből és szépségéből.

MAGYAR KAKTUSZGYŰJTŐK: Romhányi Tivadar

Nemrég Debrecen legrégibb kaktuszgyűjtőjéhez, Romhányi Tivadarhoz látogattam el. Immár negyven éve gyűjti és szaporítja a szukkulens növényeket, melyek töredékét a mellékelt képeken is látni lehet. A gyűjtemény nagy részét Gymnocalycium-ok alkotják, de találhatók még nagy számban Mamimillarák, Echinofossulocactusok, Sulcorebutiák, régebben pedig Parodiák és chilei növények is.

MAGYAR KAKTUSZGYŰJTŐK: Farkas János

2001. február elején Farkas Jánossal találkoztam Izsákon, aki 48 éve gyűjt kaktuszokat, és az egyik legismertebb magyar kaktuszos. Azért is hozzá látogattam el ebben a téli időpontban, mert azon gyűjtők közé tartozik, akiknél a vegetációs időszakon kívül is van min csodálkozni. Ezt a nála készült fotóim is bizonyítják.

Kaktuszház építés

Az elmúlt 15 évben építettem (és segítettem építeni) néhány üvegházat. Az alábbiakban tapasztalataim alapján szeretném felvázolni milyen szerintem Magyarország éghajlati viszonyai mellett ideálisnak mondható kaktuszház.

Két fontos feltételnek kell megfelelnie:
1. A növények szempontjából alkalmas legyen:

  • elegendő napfényt kapjon (körbe járja a nap)
  • legyen megfelelő nagyságú légtere
  • jó szellőzése legyen

2. Gazdaságosság:

Sziklakert építés pozsgásoknak

Kertünk legszebb része lehet egy jól megtervezett, megépített és beültetett sziklakert. Azonban az összes kertépítési mód közül ez igényli a legtöbb és legnehezebb munkát, de az eredmény, azt hiszem, kárpótol mindenért. Az alábbiakban többek között saját tapasztalataimat felhasználva szeretnék kedvet csinálni másoknak is ehhez az embert - több értelemben is - próbáló munkához.

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás Horváth László csatornájára