Egy pontatlanság helyesbítése

Hírlevél

A http://www.aztekium.ro/forum3b/viewtopic.php?f=18&t=5&start=10 linken ismertetőt, „idézetet” olvashatunk a Trichocereus spachianus cv. 'HUNGARIA' kaktuszról, amely erősen hiányos, és eltér az eredeti közléstől. Az ismertetés nem a KUAS 1967 júliusi számából származik, hanem a Pesterzsébeti Vasas Művelődési Ház Kaktuszkedvelők Szakköre Értesítőjében 1967 decemberében (IV. évfolyam 12. szám, 3-5. oldal) másodközlésként magyar nyelven megjelent cikkből.
Címe: Trichocereus spachianus cv. 'HUNGARIA' Kondér 1967
Cereus hungaricus Földi 1936, Cereopsis hungaricus /Földi/ Horváth 1936
Szerzője: Kondér István okl. mérnök, Budapest, XIII. Dózsa Gy. u. 140. III. 34.

Az eredeti, hiánytalan magyar nyelvű cikk Társaságunk honlapján megtekinthető a hivatkozott Csili Értesítő 3. oldalára lapozva.

Természetesen öröm számunkra az ismertetés az Aztekium Egyesület Honlapján. A helyesbítés nem is az Aztekium feladata, ezt remélhetőleg megteszi az idézet beküldője, szem előtt tartva, hogy a pontatlan és hiányos ismertetések ne okozhassanak bonyodalmakat a szakirodalom későbbi búvárlóinak.

A KUAS-ban a következő címmel jelent meg a Kondér cikk:
Kondér, Stefan: Trichocereus spachianus cv. 'Hungaria'
Kondér 1967 (Cereus hungaricus Földi 1936, Cereopsis hungaricus (Földi) Horväth 1936) 132
Érdekesség a Kondér Stefan. Vajon kik szisszennének fel hamarabb, ha mi Karl Schumann helyett Schumann Károlyt írnánk? Biztos a tipp! Nem a németek…
(-fm-)

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Egy pontatlanság helyesbítése | Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság

Hiba

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/backup_migrate/backup_migrate.module 279 sor).
  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/bootstrap.inc:1640) drupal_send_headers() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
  • Error: Class 'Drupal\form_builder\FormBase' not found form_builder_cron() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/form_builder/form_builder.module 360 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.