Egy adomány és története

Hírlevél

Papp László köszönő levele

Tisztelt és kedves Adományozók!

Hálás köszönetemet szeretném kifejezni Önöknek, minden Adományozónak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a világ sok pontján ismert élőnövény gyűjteményünkbe, a Debreceni Egyetem Botanikus kertjébe kerüljön túrkevei gyűjtőtársunk idős Echinocactus grusonii kaktusza! Elültettük méltó és impozáns új helyére, a nem régen átadott Növényföldrajzi Bemutató Pozsgásházba fajtársai közé, és igyekezünk mindent megtenni azért, hogy sok éven keresztül gyönyörködhessenek benne, megcsodálhassák látogatóink!

Szívélyes üdvözlettel: Papp László, igazgató, biológus, botanikus
Debreceni Egyetem, Botanikus Kert, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
tel.: 36-52/512-900/22037, mobil: 06-30/539-03-70, e-mail: papp.laszlo@gf.unideb.hu


1. kép: Örömmel értesítem azokat a gyűjtőtársakat, akik a méretes Echinocactus grusonii Debreceni Bot. Kert.-be jutásában segédkeztek (adomány), hogy szeptember 26-án Szászi Robi barátommal és Gonda Pista hathatós segítségével Debrecenbe szállítottuk. Szept. 28-án, hétfőn már a végleges helyére is ültettük. A "nagyfőnök" grusonii azóta is jól érzi magát, a napos helyét díjazza!
Rácz László

A történet

Gonda István barátunk értesítette a gyűjtőtársakat az egyik közösségi oldalon egy méretes Echinocactus grusonii megvásárlási lehetőségéről, több más növénnyel egyetemben. A kaktuszok Csáki István, idős túrkevei gyűjtőtársunk tulajdonában voltak, aki korára való tekintettel ajánlotta eladásra a növényeket. Akkor elindult egy körlevelezés és egy szavazás a neten. A gyűjtőtársak felajánlották, ha indítunk egy gyűjtést, és összejön a megfelelő összeg, akkor ez a gyönyörű növény - a neten értekező kaktuszgyűjtők adományaként - kerüljön a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének Bemutató Pozsgásházába. Sokáig nem volt ezen mit gondolkodni, belevágtunk. Az eredmény a képeken látható. Köszönet mindazoknak, akik bármekkora összeggel, munkával segítettek bennünket a nemes cél elérésében!
Szászi Róbert
Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság titkára


2. kép: Gonda István, Rácz László, Csáki István és az Öreg gruzóni, vagy ahogyan Laci nevezi, a Nagyfőnök.

Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.