Szitakötő petezacskó?

Fórum: 

Szép jó estét!

A képen látható petezacskókat találtam egyik növényem levelének fonákján.
Úgy tűnik, már kikelt, aki kitudott. A nyarat az erkélyen töltötték a növények és szitakötők is jártak hozzánk több más rovar mellett. 3-4 hete lettek behozva. Reményeim szerint még odakint keltek ki, bár mintha valami fekete bogarat láttam volna egyszer rohanni a ládában. Lehet hogy olyan volt, mint a második csatolt képen, melyet a neten találtam és azt írják, hogy Alföldi Szitakötő petéi. Kísértetiesen hasonlít a két képen látható.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy valóban ezzel állunk-e szemben, illetve van-e valami teendőm a növények védelme érdekében?

Köszönöm előre is válaszát!

Ficzere Miklós képe

Kedves Krisztián!

Véleményem szerint nincs semmi teendője a növényvédelmet illetően. Ismereteim szerint a szitakötők semmilyen komolyabb kárt nem okoznak a növényekben, nem tartoznak a növénykárosítók közé.

Üdv.: Ficzere Miklós

Ficzere Miklós

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Szitakötő petezacskó? | Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság

Hiba

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor require_once() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/backup_migrate/backup_migrate.module 279 sor).
  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/bootstrap.inc:1640) drupal_send_headers() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/bootstrap.inc 1499 sor).
  • Error: Class 'Drupal\form_builder\FormBase' not found form_builder_cron() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/sites/all/modules/form_builder/form_builder.module 360 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.