Pozsgások (szukkulensek)

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

C. Rutherford, M. Groves, M. Sajeva: Succulent Plants. A guide to CITES-listed species

Ismertető: A CITES a veszélyeztetett, vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény. A növények iránti nemzetközi kereslet veszélyeztetheti a vadon élő populációkat a túlzott gyűjtés révén. Ennek eredményeképpen számos szukkulens növény szerepel a CITES-ben. Az egyezmény célja annak biztosítása, hogy a vadon élő növények nemzetközi kereskedelme ne veszélyeztethesse a fajok túlélését. A többi növénycsoporthoz hasonlóan a pozsgás növények vadon élő populációjának túlélését is számos emberi tevékenység fenyegeti.

McGough, Groves, Mustard, Brodie, Sajeva: Cites and succulents Rutherford, Donaldson, Hudson, McGough, Sajeva, et all: Cites and cycads a user’s guide (kaktusz)

Ismertető: Mindkét könyv létezik CD formátumban. Létrejöttüket az inspirálta, hogy a veszélyeztetett fajok védelmét elősegítse. Azok részére készült, akik munkájuk során (vám szakemberek és tisztviselők, környezetvédők, természetvédelmi őrök, stb.) közvetlen kapcsolatba kerülhetnek veszélyeztetett fajokkal és/vagy azokat illegálisan gyűjtő, kereskedő vagy szállító személyekkel.

Ficzere Miklós képe

Fehér-F. Gyurkó: Különös növények pdf

Ismertető: A könyv 1981-ben jelent meg 120.000 példányban, 64 oldalon, elsősorban a gyerekek érdeklődésére számítva. Nagy erénye e kis könyvnek az a 29 színes tábla, amelyek az ismertetett növények színes rajzait, festményeit tartalmazza művészi ábrázolásban.

Ficzere Miklós képe

Agócsy-Bíró: Kaktuszok, pozsgások pdf 2 változatban

Ismertető: A könyv 1980-ban jelent meg 125.000 példányban, 63 oldalon, elsősorban a gyerekek érdeklődésére számítva. Nagy erénye e kis könyvnek az a 29 színes tábla, amelyek az ismertetett növények színes rajzait, festményeit tartalmazza valósághű ábrázolásban.

Pozsgások 1-264. kártya

2003 és 2008 között a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) és a Debreceni Kaktuszgyűjtők Közhasznú Egyesülete (DKKE, a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság jogelődje) közös kiadásban készítette és adta ki pozsgás lexikonját Pozsgások címen. 264 db kártya jelent meg a közös kiadásban.
A 2003 és 2008 között megjelent 1-264. sorszámú kártyák megvásárolhatóak nálunk:
Egy lap csak 20 Ft, a felsoroltakból bármelyiket választhatja, vegyesen is, ahogyan igényének a legjobban megfelel!
Egy lap egy növény minden fontos ismertetőjét tartalmazza: megtudhatja elnevezésének eredetét, földrajzi előfordulását, élőhelyének ismertetését, környezeti és termesztési igényeit, szaporításának módját és egyéb érdekességeket. Gyűjteménye így lesz teljes!
Megrendelheti a következő címen:

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás pozsgások (szukkulensek) csatornájára