Kiállítás

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Kiállítás Debrecenben a Malompark Bevásárlóközpontban

Idén sem nélkülöztük a csodálatos kaktuszok és egyéb pozsgásnövények kiállítását Debrecenben, amely június 9-től június 13-ig került megrendezésre. Június 12-én látványültetéssel gondoskodtak a szervezők a fiatalabb korosztály szórakoztatásáról, majd 13-án, hogy ne csak mindig a kaktuszokról beszéljünk, Szászi Róbert tartott érdekes előadást az „Erdőspuszták élővilága” címmel, sok-sok látványos képpel színesítve. Az Erdőspuszták Debrecent övezik dél-kelet, déli irányból.
Szöveg: (-fm-), képek: Szászi Róbert

Bagotai kaktuszbörze Szlovákiában

2015 május 16-án délelőtt 9 órától délután 17 óráig kaktusz börzét szervezünk a Bagotai (Bohata) kultúrházban, melyre szeretettel meghívunk minden érdeklődőt, a kár mint eladót, vagy vásárlót. Az eladók asztal foglalási díja asztalonként (80x120cm) és a hozzá járó területtel (kb. 2m2) együtt 2 €. A vásárlók számára a belépti díj ingyenes!

Egyéb program:
- 10:30-tól 12:00-ig Fábián László tart előadást a kaktuszokról.
- Egész nap meglátogató a gyűjteményem

Citrus kiállítás Bécs-Schönbrunn-ban (2014. május 17.)

Májusban Schönbrunn-ban voltunk egy 1 napos kiránduláson, ahol a Citrus kiállítást és vásárt néztük meg. A kirándulást a „Kert lap” szervezte, budapesti indulással.
Az orangerie üvegház délszaki gyümölcsök számára épült, Ferenc István néven Lotaringia és Bar hercege építtette 1754-ben. A 189 méter hosszú, 10 méter széles épület a versailles-i mellett a legnagyobb barokk melegház Európában. A Bundesgarten történelmi gyűjteménye látható itt. A gyűjteményben 180 éves növények is találhatók. A ritka fajták vásárlására, ételkülönlegességek megkóstolására is volt lehetőség.

Kaktuszkiállítás Debrecenben

Egyesületünk a 45. Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódóan idén is megrendezi a tekintélyes hagyománnyal bíró

Molnár Imre nemzetközi kaktusz és egyéb pozsgás növények kiállítását és vásárát.

A rendezvény helyszínéül az elmúlt évekhez hasonlóan a Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) rendkívül impozáns és jó adottságú aulája szolgál.

CÉLKERESZTBEN: AFRIKA

Rendezvényünk ez alkalommal az ezerarcú kontinens fantasztikus növényvilágára koncentrálva, a páratlanul gazdag afrikai flórabirodalom egy szeletét tárja a nagyközönség elé.

A hagyományteremtés útján

A Debreceni Malompark Üzletközponttal közösen megrendezésre került a kaktuszok és egyéb pozsgás növények tavaszi kiállítása és vására, amely a közönség körében a tavalyihoz hasonló sikert hozott. A kiállítók törekvése volt, hogy minél több virágzó növényben lehessen gyönyörködni. Dolgukat megnehezítette a hűvösebb és csapadékosabb időjárás, de az időzítés végül is jól sikerült. A kiállítás hírére iskolások is érkeztek szervezett látogatás keretében. A kiállítás azzal a közös elhatározással zárult, hogy jövőre újra találkozunk és kiállítunk!

Molnár Imre emlékkiállítás - Kaktuszok és pozsgás növények kiállítása 2013

Az immár több évtizedes hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezésre került a "Kaktuszok és egyéb pozsgás növények kiállítása" 2013. augusztus 15 és 20-a között Debrecenben, a Kölcsey Központban. Az idén első alkalommal képviseltette magát a Debreceni Orchidea Klub, melynek tagjai igen színvonalas bemutatóval és virágzó orchideákkal, tillandsiákkal lepték meg a látogatókat. Ma már szinte közhely, hogy kiállításunk országos jellegű, hiszen az ország minden részéből érkeztek kiállítók.

Kaktusz kiállítás Hosszúpályiban

Körülbelül 3 héttel ezelőtt csörgött a telefonom. A telefon végén Erdei Gyula gyűjtőtársunk elmondta, hogy megkeresték a helyi Művelődési Házból, hogy rendezne-e kiállítást kaktusz-és pozsgásnövényekből. Megkérdezte, lenne-e kedvem részt venni a kiállításon? Természetesen nagy örömmel igent mondtam. A kiállítás megrendezésére július 26.-27-én a nemrég kívül belül szépen felújított Művelődési Házban került sor. Gyula gyűjtőtársunk jó gazda módjára már jóval a megbeszélt időpont előtt elkezdte berendezni a termet.

Molnár Imre Emlékkiállítás

Kaktusz és egyéb pozsgás növények kiállítása és vására Debrecenben

A hagyományoknak megfelelően a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság valamint a Főnix Rendezvényszervező Kft. ebben az évben is megrendezi a kaktuszok és egyéb pozsgás növények kiállítását és vásárát Debrecenben, a Kölcsei Központban (Debrecen, Hunyadi utca 1-3). A kiállítás megtekinthető 2013. augusztus 15-től (csütörtök) – 20-ig (kedd) minden nap 9-20 óráig ingyenesen (!).

Élő szobrok - virágzó kaktuszok kiállításáról képes beszámoló 4. - Különös kaktuszok

E kaktuszok hálás növények, betegség ellenállók, rezisztensek. Extrém szárazságtűrők, akár 10 évet is kibírnak öntözés nélkül. Szaporításuk különös kézügyességet igényel, melyben talányos módon a női nem az ügyesebb.
Kola Sándor fotói.

Oldalak

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás kiállítás csatornájára