Iskolaprogramunk eseményei

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Iskolaprogram

Egyesületünk Iskolaprogramja keretében ismét sikerült megörvendeztetni a nebulókat. Rácz László és Szászi Róbert növényfelajánlásának, továbbá Kovács István gyűjtőtársunk hathatós segítségének köszönhetően a felsőpetényi általános iskolai Kaktusz Klub gyerekei bővíthették gyűjteményüket.
Köszönjük a lehetőséget, a segítséget és a képeket Szabóné Csorba Erika Tagintézmény vezetőnek.
Szászi Róbert

Jámbor László bemutatja kaktuszait

A 14 éves Jámbor Laci nemrégen küldte meg részünkre legújabb képeit kaktuszairól, gyűjteménye elhelyezéséről. Különösen büszke a Rebutia muscula növényére, mert azon egy időben 25 virág nyílt. Gyönyörködjünk Laci bemutatóján, a pompás növényekben.

Kedves Laci!
Gyűjteményedhez, növényeidhez a magam és a Társaságunk nevében gratulálok, látszik hozzáértésed és gondoskodásod eredménye. További sok sikert kívánunk, és várjuk fényképes beszámolóid. Ha lehet, írd oda a növény nevét is. FM.

Iskolaprogram

A debreceni Ibolya úti Általános Iskola tanulóinak látogatása Nagy József gyűjteményében Mikepércsen, 2015. június 11-én

Érkezés a „mesebusszal” Mikepércsre.
Nem mindennapos élmény a gyerekek életében egy kaktuszgyűjtemény megtekintése, melyre az iskolai előadások nagyon felkeltik a tanulók érdeklődését. A fóliaházban már vannak, akik kaktuszokat is választottak maguknak. Talán ez lesz az első kaktusz, amelyre hosszú évek múlva úgy emlékeznek, mint a gyűjtővé válás kezdetére.

Iskolaprogram

Az iskolaprogram keretében a Felsőpetényi Ált. Isk. diákjai kaktuszokat ültetnek Kovács István gyűjtőtársunk szakmai segítsége mellett. A növényeket egyesületünk tagjai ajánlották fel.

Szabóné Csorba Erika intézményvezető elmondta, hogy a gyerekek nagy lelkesedéssel láttak munkához. Később foglalkozás keretében rajzok is készültek, amelyek egy részét mi is tudjuk használni, akár kiállításokon, akár a hírlevelünk anyagának gazdagítására.

Szászi Róbert, Debrecen-Haláp

Találkozásunk egy kaktuszgyűjtővel

Nádudvaron a Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola népszerű programja az Egészséghét megrendezése. Ilyenkor a gyermekek válogathatnak a mozgásos feladatok, az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó tevékenységek és az egészség megőrzését biztosító felvilágosító és tanácsadó előadások között. A nevelők próbálnak lehetőségeket teremteni, ötleteket adni a szabadidő aktív és kulturált eltöltéséhez is. Így kerülhetett sor arra is, hogy Nagy József kaktuszgyűjtő előadásán jelen legyünk.

Oldalak

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás iskolaprogram csatornájára