Aztekium Kaktuszgyűjtők Egyesülete

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: localized_options menu_navigation_links() függvényben (/home/drgyuroz/public_html/mkpt/includes/menu.inc 1873 sor).

Látogatás a romániai Aztekium Egyesületnél

Egyesületünk képviseletében 6 fő tett látogatást Szatmárnémetiben és Nagybányán az Aztekium egyesület meghívására. A fő cél a megkezdett cselekvési program további egyeztetése és megvalósítása. A közösen elhatározott programok a legjobb úton haladnak, melyek eredménye mindkét szervezet tagsága által testet ölthet az év végére. Vendéglátóink kedvességét ezúton is köszönjük, mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat, és élményekben gazdagon emlékezhessünk vissza az ott töltött két napra.

Látogatás a Szkerice-Bélavár botanikai rezervátumban

A romániai Aztekium egyesület meghívására Társaságunk egy kicsi, de minden kihívást vállaló, tettre kész és elszánt csapata július elején felkereste a Kolozsvártól dél-nyugatra, mintegy 60 km-re a Gyalui havasokban fekvő Kisbányát (Baisoara), és az onnan kb. 10 km-re található, gyalogosan megközelíthető Szkerice-Bélavár (Scarita-Belioara) tájvédelmi területet. Azok, akik a közben hirtelen támadt eső, majd a kb. 1400 m magasban megülő felhő eloszlását is kivárták, nem minden napi látványban gyönyörködhettek.

Jubileumi évfordulónk vendége volt a romániai Aztekium Egyesület

A 40. évfordulónk kitüntetett vendége volt a romániai Aztekium Kaktuszgyűjtők Egyesülete, amelyet Savu Mircea elnök, Lőrincz István alelnök és felesége, Nevezi János (Ioan Nevezi) szervezési titkár, Tar Sándor (Alexandru Tar) vezetőségi tag képviseltek. Kiállításunkon tetszetős növényekkel részt is vettek. Számukra kétnapos programot szerveztünk, sok időt nem hagyva pihenésükre. De reméljük, élményekben gazdagodva, barátságunkban megerősödve tértek haza, folytatni azt a programot, amit a két egyesület az év elején elhatározott.

A külön nem jelzett képek: Ficzere Miklós.

A nagybányai „Kaktusz Expo”

Jelentős esemény részesei voltunk Nagybányán 2012 május 12-én. A szatmári AZTEKIUM Kaktuszgyűjtők Egyesülete fennállásának XX. évfordulójára kiállítást szervezett. A kiállítás résztvevői között jelen voltak a szlovákiai és a debreceni gyűjtők is. A jelenlegi kiállítás nívóját egy tematikus filatéliai és képeslapok kiállítása is emelte. A debreceni gyűjtők kaktuszokat és virágaikat ábrázoló színes képeslapokkal jeleskedtek. A hely kiválasztása, a növények szakszerű elhelyezése együtt emelték az önmagában is értékelendő kiállítás színvonalát.

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás Aztekium Kaktuszgyűjtők Egyesülete csatornájára