Bruyns: The Apocynaceae of Namibia

Ismertető: Ez a kötet Strelitzia sorozat 34. kötete. A Strelitzia (tkp. egy folyóirat) a Dél-Afrikai Botanikai Jegyzetek és a Kirstenbosch Botanikus Kert Jegyzeteit helyettesíti, melyet a SANBI (South African National Biodiversity Institute) elődeitől örökölt. A Strelitzia endemikus nemzetség, Dél-Afrika keleti részén fordul elő. A nemzetséget öt faj és egy természetes hibrid alkotja. A SANBI azért választotta logója egy részének a Strelitzia reginae-t , mert az Eastern Cape és a KwaZulu-Natal bennszülött növénye. Szimbolizálja az intézet elkötelezettségét Dél-Afrika rendkívül gazdag biológiai sokféleségének feltárására, megőrzésére, fenntarthatóságára és mindezek megismertetésére minden érdeklődő emberrel. A Strelitzia kötetek alkalmanként jelennek meg, a szerzői kéziratok benyújtásától függ gyakoriságuk. Tartalmuk a növényvilág tudományos kutatásán alapul, és általában olyan terjedelműek, ami miatt más folyóiratban nem férnek el.
Namíbia flóráját zömében a Poaceae, Asteraceae és Fabaceae családok uralják. A könyvben bemutatott Apocynaceae Namíbia hatodik legnagyobb családja. Az összesen 46 nemzetséghez 153 faj tartozik, ebből két nemzetség 19 faja endemikus. A 153 fajnak több mint a fele a Ceropegieae alcsaládhoz tartozik. Az egyik szukkulens nemzetséget, a sztapeliákat 58 faj képviseli.
A növénycsalád az ország szélsőséges déli részén, a Rosh Pinah-ban és a karasburgi körzetekben a legváltozatosabb.
Az egyes fajokhoz tudományos és szinonim név, korrekt leírás, elterjedési térkép, termőhelyi fotó és a virágzási idő leírása tartozik.
A kötet 2014-ben jelent meg a SANBI gondozásában.Csatolt állomány(ok): 
Szerzői jog: 
szerzői jogi oltalom alatt (jogosultságok fenntartva)
Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.