N. Szentirmay Teréz: Pozsgás növények pdf

Ficzere Miklós képe

Ismertető: A könyv 1974-ben jelent meg, puhakötésben 170 oldal terjedelemben, 4 színes képpel, 87 fekete-fehér képpel és 21 FF rajzzal, 10.000 példányban.
„A mai hobby-kultusz egyik legszebb válfaja a növények gyűjtése, termesztése. Bár ízlésünk, lehetőségeink különbözőek, ám egy biztos, valamennyien gyönyörködni akarunk az élet egy darabjában. Színt, vidámságot igyekszünk teremteni magunk körül. Az afrikai, amerikai földről származó, rendkívül változatos alakú, sokszor bizarr formát öltő pozsgások sokaságában erre bőven meg is van a lehetőség, hiszen kellő hozzáértéssel a lakásnak, kertnek egyaránt hálás és mutatós, olykor szenzációs díszei lehetnek — ha valaki egy kicsit is szereti őket, nem sajnálja tőlük az időt. Sok közülük ugyan már közismert, csak még azt hisszük róluk, hogy kaktuszok, pedig nem minden kaktusz, ami pozsgás! Milyen szempontok alapján válasszuk ki jövendő pozsgásainkat? Mit kívánnak környezetüktől (talaj, hő, fény, víz, stb.)? Miként védjük őket a betegségektől, kártevőktől? Ezekre a kérdésekre ad hiteles feleletet Szentirmay Teréz, a Debreceni Botanikus kert kertészmérnöke, a pozsgások megbízható szakértője. Nemcsak a kezdők ismereteinek bővítésére törekszik, hanem a gyűjtőknek készült nagy faj- és fajtaválasztéka lehetőséget ad az elmélyülésre is, hiszen 43 növénycsaládból, mintegy 200 nemzetségből s több száz fajból kedvünkre válogathatunk. Ajánljuk a könyvet minden virágkedvelőnek, növénygyűjtőnek.” (Idézve a könyv fülszövege)

Ezúton is köszönöm N. Szentirmay Teréz engedélyét és hozzájárulását könyve digitalizálásához és honlapunkon való közzétételéhez.
A könyvet digitalizálta és közzétette, valamint a fenti ismertetőt összeállította: Ficzere Miklós, Debrecen.

Szerzői jog: 
szerzői jogi oltalom alatt (jogosultságok fenntartva)
Címkék
Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.