Dr. Nemes Lajos - Szabó Dezső: Kaktuszok pdf

Ficzere Miklós képe

Ismertető: Megjelent 1981-ben, kemény kötésben, 25.000 példányban 293 oldalon, 565 ábrával, köztük túlnyomó többségben FF kép és 16 oldal színes táblán 96 színes kép.
„Ezek között az egzotikus növények között szinte határt nem ismerő szélsőségekkel találkozhatunk. Az alig néhány centiméterestől a fává növő, 15—20 méter magas kaktuszokig, szinte minden méret és alak előfordulhat. Alakgazdagságukat talán csak virágpompájuk múlja felül. Ez a sok különlegesség nemcsak a szenvedélyes kaktuszgyűjtők csodálatára számíthat, hanem hálás dísze is lehet a száraz levegőjű lakásoknak. Ahány növény, annyi igény! Melyik szereti a napsütést, melyik szenved tőle? Mikor, mennyit kell öntözni? Melyik évszakban és meddig gyönyörködhetünk virágjában? Hogyan érhetjük el, hogy hosszú ideig csodálhassuk szépségét? Ezekre és még sok más kérdésre is választ kapunk ebből a mintegy 500 db fényképpel illusztrált könyvből.” (Idézve a könyv fülszövege)
Ezúton is köszönöm Dr. Nemes Lajos engedélyét és hozzájárulását könyve digitalizálásához, valamint honlapunkon való közzétételéhez. Egyben kegyelettel emlékezünk Szabó Dezsőre.
A könyvet digitalizálta és közzétette, valamint a fenti ismertetőt összeállította: Ficzere Miklós, Debrecen.

Szerzői jog: 
szerzői jogi oltalom alatt (jogosultságok fenntartva)
Címkék

Hozzászólások

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.