Hírolvasó

Az én Feng-Shui-m 1.

Gazlap - 3 perc 9 másodperc
Túlhajszoltak vagyunk. Úgy érezzük elrohan mellettünk az élet. Próbáljuk utolérni, hajszoljuk azokat a dolgokat, amelyekre semmi szükségünk nem volna, ha nem hajszolnánk õket. „Praktikus” életet igyekszünk élni, megtakarítani az idõt, miközben nem vesszük észre, hogy ennek az az ára, hogy az egyre kevesebb idõnk marad.[1] A Feng-Shui a természet és az ember összhangját igyekszik megteremteni.. Harmóniát teremtve kell élnünk a természet végtelen energiáival. Sokan azt vallják, hogy a Feng-Shui a kínai nép Föld iránti végtelen szeretetébõl fakad. Félték, szerették, tisztelték a természetet, hitték, hogy a világban rend, harmónia és egyensúly uralkodik. [2] Nem feltétlenül kell tudományos alapossággal megközelíteni a kérdést ahhoz, hogy elérjük, amit szeretnénk. Néhány olyan, aránylag kis felkészültséggel, csekély anyagi ráfordítással is megvalósítható dologra szeretném felhívni a figyelmet, amit mi magunk is megvalósíthatunk.
Kategóriák: Kert

Idén is 2 milliárdért fulladunk bele a Red Bull Air Race-be

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 17. v - 20:48
Annak ellenére, hogy hazánk mutatói az egyik leggyilkosabbak az egész EU-ban, a kormány minden évben milliárdokat fizet azért, hogy nálunk maradjon a dugókat okozó, és a légszennyezettséget csak növelő vándorcirkusz, a Red Bull Air Race. Most 20 napra lezárták a Bem rakpartot az előkészületek miatt. Tarlós széttárta a karjait, mert természetesen nem tudott a döntésről.

Engedély nélkül irtják a fákat Szigetszentmiklós-Lakihegyen!

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 17. v - 20:24
Minél jobban belemegyünk annál durvább a Lakihegyi fakiirtás és természetpusztítás története! Immáron legalább 40 – 50 fának egy fikció miatt és engedélyek nélkül kellett meghalnia, pedig eredetileg nem volt más, mint több évtizedes és egészséges!

A LED-lámpák árnyoldala

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 17. v - 19:39
Veszélyezteti a vadvilágot némely LED-lámpa fénye - figyelmeztetnek amerikai kutatók, akik megvizsgálták, hogyan hatnak a modern fénykibocsátó diódák egyes fajokra.

A NER nem gyomirtóval nyírja ki a Növénytárat

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 17. v - 18:09
A favágó kormányt a zuzmók, gombák sorsa is hidegen hagyja: a minisztérium addig csökkentette a Növénytár területét, hogy alig maradt hely kutatni. A természetnek nem osztottak lapot a NER-ben, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek útban van a Természettudományi Múzeum. Hosszú távú megoldás sem körvonalazódik.

Ezt érdemes tudni, a klemátisz metszéséről!

Kert-varázs online kertészeti magazin - 2018. 06. 17. v - 17:07

klemátisz metszése

A klemátiszok széles fajta választéka már a hazai kertbarátokat is zavarba ejti, gyakran nem is tudja a vásárló, épp milyen klemátiszt választ, azt mikor virágzik, és mikor kell metszeni. Ebben próbálunk meg most segítséget nyújtani olvasóinknak.

Kategóriák: Kert

Elszaporodtak Szlovákiában a medvék és a farkasok

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 17. v - 13:09
Egyre szaporodnak Szlovákia területén a farkasok és a medvék, ezért a mezőgazdasági minisztérium álláspontja szerint elengedhetetlen a nagyragadozók állományának szabályozása.

Nem csak az a fake news, amit annak hiszel

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 17. v - 08:41
Beköltöztünk egy olyan evolúciós mátrixtripbe, amiben azt hisszük, az a valóság, amit a képernyőkön látunk. De ha leáll a rendszer, vajon hány ember rendelkezik az ökológiai túléléshez szükséges tudással és képességekkel?

5 adalékanyag, amelyet a virágföldhöz keverhetsz az ültetés során

Kert-varázs online kertészeti magazin - 2018. 06. 17. v - 07:50

Virágföld

Gyakran a növények számára a virágföld tápanyag értéke kevés, érdemes adalékanyagokkal feljavítani az állagát. Mutatunk öt különböző anyagot, amelyet a következő ültetés során a virágföldhöz adhatsz.

Kategóriák: Kert

Drámaian csökken számos főemlős élőhelye

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 16. szo - 21:26
Számos főemlős élőhelyének akár 78 százaléka eltűnhet világszerte 2100-ig. Az erdők kiirtása, mezőgazdasági területté alakítása számos fajt veszélyeztet, amelyek ezáltal elvesztik élőhelyüket.

Vajon Paks 2 -vel is annyi gond lesz, mint a nagytestvérével?

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 16. szo - 20:29
4 hónappal elhalasztják az új, harmadik generációs európai nyomottvizes reaktor (EPR) üzembe helyezését a finnországi Olkiluoto atomerőműben - jelentette be az erőművet üzemeltető finn vállalat (TVO). Ez az orosz "csúcstechnológia" jöhet Paksra.

Elverte a jég a méregdrága jégkár elhárítót és a szőlőt

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 16. szo - 07:37
500 hektár szőlő harmadát elverte a jég, pedig elvileg dupla védelem is van Soltvadkert környékén. A jégverte gazdák úgy tudták, hogy az agrárkamara másfél milliárdos berendezése és a hegyközség korábban telepített rendszere is felmondta a szolgálatot. Közben reagált a Nemzeti Agrárkamara, szerintük az ő rendszerük működött, de teljes védelmet soha nem is ígértek.

Hasznos tanácsok erdei vándortáborozóknak is

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 16. szo - 06:15
Vége a sulinak, sokan jelentkeztek Erdei Vándortáborba. Sokan most kezdenek a felszerelés összekészítéséhez, az útvonal tervezgetéséhez, a látnivalók feltérképezéséhez. Nem csak nekik éri meg a szakemberek tanácsait megfogadni.

Kiskertünk kártevõi

Gazlap - 2018. 06. 16. szo - 03:00
Kártevõk Levél Ifjú barátomnak, avagy kiskertünk kártevõi!

Üdvözöllek kedves Olvasó! Mint írásom címe is utal rá,a házikertem növényeinek kártevõit szeretném bemutatni, természetesen a teljesség igénye nélkül. Nem vagyok kertész, nem vagyok szakember, vegyésztechnikus vagyok, aki szereti a fákat, virágokat, a szép környezetet. Mondandóm nem ollózott anyag, nem tudományos igényességgel válogatott szakirodalom. Éppen ezért választottam közlendõm formájának a személyes levélként megjelenõ publikációt,mert ez több "írói szabadságot" ad nekem, s talán személyesebbé, emberközelibbé teszi közlendõmet. Tudom, sokan plagizálással fognak vádolni, hisz minden kertbarát ismeri a "Levél húgomnak"címû írást, melyet közvetlen hangneme aktualitása és mindenki számára érthetõ nyelvezete miatt sok amatõr kertész szívesen olvas. Ennek ellenére kérem olvassák el, reményeim szerint sokan fognak azonosulni az itt leírtakkal. Elsõ próbálkozásom ez a cikk. Köszönetet mondok Dudi papának, aki önzetlen segítséget nyújtott abban,hogy nevén tudjam nevezni az írásomban szereplõ "legfélelmetesebb" kártevõt, amit fényképfelvételen is be fogok mutatni. Levelem szeretettel ajánlom megtisztelõ figyelmükbe.

Kategóriák: Kert

Szobai ámpolna levéldísznövények

Gazlap - 2018. 06. 16. szo - 03:00
Az ámpolnanövények lakószobák, konyhák, irodák ideális növényei. Fõ díszítõértéküket habitusuk (megjelenésük), valamint csüngõ jellegû hajtásaik adják. Virágaik jelentéktelenek. Az alábbiakban leírom eme növények jellemzõit és bemutatom a legelterjedtebb növényeket.
Kategóriák: Kert

Az Akadémia ragaszkodik a függetlenségéhez és a kutatás szabadságához

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 15. p - 22:37
A költségvetési törvény módosítását kérte ma a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége azután, hogy elvonnák tőlük a kutatóintézeteknek szánt pénz jelentős részét. Palkovics László miniszter szerint nem sérül az MTA függetlensége azzal, hogy a jövőben a tárcán keresztül érkezik az összeg, Lovász László MTA-elnök ennyitől nem nyugodott meg, garanciákat akar.

Jelentősen csökkentik az üdítők cukortartalmát

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 15. p - 22:07
Durva változás jön a magyar üdítőkben - ezt mindenki megérzi. A hazai üdítőital-gyártók - a magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként - cukorcsökkentési vállalásokat tettek.

Siófokon nem csak a fákat, a nádat is vegyszerezik

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 15. p - 21:18
Feljelentést tett a nemzeti park természetvédelmi őre, mert a siófoki Balaton-part előtt egy szakaszon engedély nélkül irtották ki a nádast. Ami biztos: sok tízmilliót érő “luxus” apartmanház épült a vízpartra. Gyanítható, hogy “útban lehetett” a nádas, mert kellett a hely a vízbe vezető lépcsőnek és egy saját strandnak.

Már fiókáját vezetgeti a jeladós túzoktojó

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 15. p - 20:58
Sikeresen költött és már fiókáját vezetgeti az a túzoktojó, amelyet idén márciusban láttak el GPS-jeladóval a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

Szakmai szervezetek állásfoglalásai a Liget Projektről

Greenfo - Hírek RSS Feed - 2018. 06. 15. p - 20:22
Fizetett hirdetésekben ismételgeti a Liget Projekt vezetősége, milyen széleskörű egyeztetéseket folytattak az érintett lakossággal, szakmai szervezetekkel. Valójában Baán László, a Liget-projekt ötletgazdája, a kezdetektől fogva semmibe vette a széleskörű szakmai tiltakozást a 200 éves közparkba tervezett épületek ellen. Holott tudományos, szakmai szervezetek ritkán adnak ki állásfoglalást és az is rendkívüli, hogy ilyen széleskörű kritikát váltson ki egy projekt.

Oldalak

Flag Counter
Flag Counter since 28. february, 2013.
Flag Counter számlál 2013. február 28-tól.
Feliratkozás Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság hírolvasó csatornájára